Onderzoeker
Niels Langenaeken
- Disciplines:Andere chemie, Microbiologie, Systeembiologie, Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Industriële biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen, Laboratoriumgeneeskunde, Voeding en dieetkunde, Productie van landbouwdieren, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie
Affiliaties
- Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → 30 sep 2022 - Afdeling: Centrum voor Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (Afdeling)
Lid
Vanaf1 okt 2015 → 30 sep 2019
Projecten
1 - 5 of 5
- Studie naar de structuur-functierelatie van arabinoxylan en dextrine in het mondgevoel van bierVanaf1 okt 2022 → HedenFinanciering: FWO junior postdoctoraal mandaat
- Het begrijpen en verbeteren van bubbelkarakteristieken in niet- en laagalcoholische bieren.Vanaf6 okt 2021 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Studie naar de structuur-functierelatie van graankoolhydraten in het mondgevoel van bier.Vanaf1 okt 2021 → 30 sep 2022Financiering: BOF - postdoctorale mandaten
- Inzicht in de structuur-functierelatie van koolhydraten in het mondgevoel van bierVanaf1 okt 2020 → 30 sep 2021Financiering: BOF - postdoctorale mandaten
- Ontrafelen en benutten van veranderingen in koolhydraten van gerstmout met het oog op duurzaam en innovatief vermouten en brouwenVanaf25 aug 2020 → HedenFinanciering: Baekeland
Publicaties
1 - 10 van 19
- Mechanistic understanding of the stabilisation of vitamin A in oil by wheat bran: The interplay between vitamin A degradation, lipid oxidation, and lipase activity(2024)
Auteurs: Eline Van Wayenbergh, Niels Langenaeken, Imogen Foubert, Christophe Courtin
- Conversion of Retinyl Palmitate to Retinol by Wheat Bran Endogenous Lipase Reduces Vitamin A Stability(2024)
Auteurs: Eline Van Wayenbergh, Jonas Blockx, Niels Langenaeken, Imogen Foubert, Christophe Courtin
- The Wheat Starchy Endosperm Protein Gradient as a Function of Cultivar and N-fertilization Is Reflected in Mill Stream Protein Content and Composition(2023)
Auteurs: Wisse Hermans, Yamina De Bondt, Niels Langenaeken, Christophe Courtin
- Stabilization of Vitamin A by Cereal Bran: The Importance of the Balance between Antioxidants, Pro-oxidants, and Oxidation-Sensitive Components(2023)
Auteurs: Eline Van Wayenbergh, Lisa Coddens, Niels Langenaeken, Imogen Foubert, Christophe Courtin
Pagina's: 15296 - 15304 - Impact of process parameters on the specific volume of wholemeal wheat bread made using sourdough- and baker's yeast-based leavening strategies(2023)
Auteurs: Celine Verdonck, Yamina De Bondt, An Bautil, Niels Langenaeken, Kristof Brijs, Peter Goos, Christophe Courtin
- Stabilisation of vitamin A by wheat bran is affected by wheat bran antioxidants, bound lipids and endogenous lipase activity(2023)
Auteurs: Eline Van Wayenbergh, Niels Langenaeken, Peter Goos, Imogen Foubert, Christophe Courtin
- The occurrence and structural heterogeneity of arabinoxylan in commercial pilsner beers and their non-alcoholic counterparts(2023)
Auteurs: Pieter Michiels, Niels Langenaeken, Christophe Courtin
- A simple method for analysis of vitamin A palmitate in fortified cereal products using direct solvent extraction followed by reversed-phase HPLC with UV detection(2023)
Auteurs: Eline Van Wayenbergh, Niels Langenaeken, Imogen Foubert, Christophe Courtin
- Filtration enzymes applied during mashing affect beer composition and viscosity(2023)
Auteurs: Pieter Michiels, Christophe Courtin, Niels Langenaeken
Pagina's: 176 - 191 - The Contribution of Sub-Aleurone Cells to Wheat Endosperm Protein Content and Gradient Is Dependent on Cultivar and N-Fertilization Level(2021)
Auteurs: Wisse Hermans, Niels Langenaeken, Christophe Courtin
Pagina's: 6444 - 6454