Onderzoeker
Nathalie Bernaert
- Disciplines:Landbouwwetenschappen, diergeneeskunde en levensmiddelenwetenschappen niet elders geclassificeerd
Affiliaties
- Technologie en Voeding (Onderzoekseenheid)
Verantwoordelijke
Vanaf1 jan 2019 → Heden - Productkwaliteit en -innovatie (Afdeling)
Verantwoordelijke
Vanaf1 sep 2008 → 31 dec 2018
Projecten
1 - 5 of 5
- Microbiële fermentatiestromen als eiwitbron in voedings- en voedertoepassingen van Vlaamse bedrijvenVanaf1 sep 2021 → Heden
- Innovatieve hoogwaardige cosmetische producten afgeleid van planten en plantencellenVanaf1 mei 2021 → Heden
- Evaluation of food quality throughout the vegetable processing chainVanaf1 sep 2020 → Heden
- Duurzame voedselproductie via een geoptimaliseerde productieketen, van grondstof tot verwerkingstechnologie, voor het bekomen van kwaliteitsvollen groenteproducten en ontstane reststromenVanaf1 feb 2015 → 31 jan 2018
- Nieuwe impulsen voor prei door diversificatie in het assortiment en vernieuwing in de verwerking steunend op metabolietprofielenVanaf1 okt 2008 → 31 mei 2013
Publicaties
1 - 10 van 37
- Biopesticide and plant growth-promoting activity in maize distillers’ dried grains with solubles(2023)
Auteurs: , , Seyed Mahyar Mirmajlessi, G. Haesaert, Ramize Xhaferi, Ilse Delcour, Monica Höfte, Katrijn Raymaekers, Bruno PA Cammue, Wim Jonckheere, et al.
- The ability of deep eutectic solvent systems to extract bioactive compounds from apple pomace(2022)
Auteurs: Heleena Moni Bottu, Angelica Mero, Elena Husanu, Serge Tavernier, Christian S. Pomelli, Annelies Dewaele, Nathalie Bernaert, Lorenzo Guazzelli, Lorraine Brennan
- Belgian endive-derived biostimulants promote shoot and root growth in vitro(2022)
Auteurs: , , , , , Nathalie Bernaert, Bart Van Droogenbroeck, , Stefaan P. O. Werbrouck, Sven Mangelinckx, et al.
- Incorporation of leek powder (Allium ampeloprasum var. porrum) in wheat bread: Technological implications, shelf life and sensory evaluation(2022)
Auteurs: Nathalie Bernaert, Els Debonne, Ingrid De Leyn, Bart Van Droogenbroeck, Filip Van Bockstaele
- Opportunities within the agri-food system to encourage a nutritionally balanced diet– Part II(2021)
Auteurs: Els Van Pamel, G Cnops, Bart Van Droogenbroeck, Evelyne Delezie, Geert Van Royen, Geertrui Vlaemynck, Karen Bekaert, Isabel Roldan-Ruiz, Nathalie Bernaert, J De Block, et al.
Pagina's: 573-600 - Doe mij maar de hele prei!(2020)
Auteurs: Nathalie Bernaert
Pagina's: 11-13 - Food from Food - producten in de markt(2019)
Auteurs: Nathalie Bernaert
Pagina's: 22-23 - Brochure Food from Food(2019)
Auteurs: Nathalie Bernaert
- Thermal processing of kale purée: The impact of process intensity and storage on different quality related aspects(2019)
Auteurs: Wibowo Scheling, Adebayo Lateef Afuape, Sofie De Man, Nathalie Bernaert, Bart Van Droogenbroeck, Tara Grauwet, Ann Van Loey, Marc Hendrickx
- Food Pilot schaaft aan vriesdroogproces van Andes patat(2019)
Auteurs: Nathalie Bernaert