Onderzoeker
Marko Verce
- Trefwoorden:Toegepaste biologische wetenschappen
- Disciplines:Algemene en logistieke diensten, Sociale wetenschappen, Medische en gezondheidswetenschappen, Landbouwwetenschappen, diergeneeskunde en levensmiddelenwetenschappen, Humane wetenschappen en de kunsten
Affiliaties
- Toegepaste Biologische Wetenschappen (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2023 → 31 aug 2023 - Toegepaste Biologische Wetenschappen (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2015 → Heden - Faculteit van de Wetenschappen (Faculteit)
Lid
Vanaf17 aug 2015 → 13 jul 2020 - Toegepaste Biologische Wetenschappen (Departement)
Lid
Vanaf1 mrt 2014 → 31 okt 2020 - Industriële Microbiologie (Onderzoeksgroep)
Lid
Vanaf1 mrt 2014 → 28 feb 2015
Projecten
1 - 1 of 1
- Ontrafeling van de functionaliteit van het cacaoboonfermentatieproces door middel van een gecombineerde metagenoom- en metatranscriptoom-sequentieaanpakVanaf1 okt 2015 → 30 sep 2019Financiering: FWO mandaten
Publicaties
1 - 10 van 14
- Phylogenomics of a Saccharomyces cerevisiae cocoa strain reveals adaptation to a West African fermented food population.(2022)
Auteurs: Cristian Díaz-Muñoz, Marko Verce, Luc De Vuyst, Stefan Weckx
- Microbiomes Associated With the Surfaces of Northern Argentinian Fruits Show a Wide Species Diversity(2022)
Auteurs: Louise Vermote, Marko Verce, Fernanda Mozzi, Luc De Vuyst, Stefan Weckx
Pagina's: 1-18 - A Combined Metagenomics and Metatranscriptomics Approach to Unravel Costa Rican Cocoa Box Fermentation Processes Reveals Yet Unreported Microbial Species and Functionalities(2021)
Auteurs: Marko Verce, Jorn Schoonejans, Carlos Hernandez Aguirre, Ramón Molina-Bravo, Luc De Vuyst, Stefan Weckx
Pagina's: 641185 - Curing of cocoa beans: fine-scale monitoring of the starter cultures applied and metabolomics of the fermentation and drying steps(2021)
Auteurs: Cristian Díaz-Muñoz, Dario Van de Voorde, Andrea Comasio, Marko Verce, Carlos Hernandez Aguirre, Stefan Weckx, Luc De Vuyst
- Temporal shotgun metagenomic dissection of an Ecuadorian coffee fermentation process highlights the predominance of lactic acid bacteria(2020)
Auteurs: Vasileios Pothakos, Luc De Vuyst, Jiyuan Sophia Zhang, Florac De Bruyn, Marko Verce, Julio Torres, Michael Callanan, Cyril Moccand, Stefan Weckx
Pagina's: 1-15 - Temporal Shotgun Metagenomics Revealed the Potential Metabolic Capabilities of Specific Microorganisms During Lambic Beer Production(2020)
Auteurs: Jonas De Roos, Marko Verce, Stefan Weckx, Luc De Vuyst
Pagina's: 1692 - Diverse Microbial Composition of Sourdoughs From Different Origins(2020)
Auteurs: Andrea Comasio, Marko Verce, Simon Van Kerrebroeck, Luc De Vuyst
- Omics-benaderingen ter ontrafeling van gefermenteerde levensmiddelenecosystemen(2020)
Auteurs: Marko Verce, Stefan Weckx
- Omics approaches to unravel fermented food ecosystems(2020)
Auteurs: Marko Verce, Stefan Weckx
- Shotgun Metagenomics of a Water Kefir Fermentation Ecosystem Reveals a Novel Oenococcus Species(2019)
Auteurs: Marko Verce, Luc De Vuyst, Stefan Weckx