Onderzoeker
Marijke Aluwé
- Disciplines:Welzijn van landbouwdieren, Food sensory sciences, Agrarische veeteelt
Affiliaties
- Dier (Onderzoekseenheid)
Lid
Vanaf1 jan 2019 → Heden - Veehouderij (Afdeling)
Lid
Vanaf1 jan 2015 → 31 dec 2018 - Varkenshouderij (Afdeling)
Lid
Vanaf1 mrt 2012 → 31 dec 2014 - Veehouderij en dierenwelzijn (Afdeling)
Lid
Vanaf1 sep 2006 → 29 feb 2012
Projecten
1 - 10 of 18
- Indicatoren van dierenwelzijn aan het slachthuisVanaf1 nov 2022 → Heden
- Future Flemish PigsVanaf1 apr 2021 → Heden
- Hitteplan voor de Vlaamse varkenshouderijVanaf1 dec 2020 → Heden
- Kwaliteitsvariatie in verse hammen en kookhammen van varkens in Vlaanderen : inzicht in de bijdrage van genetica en het potentieel van een minimaal invasieve meettechniekVanaf1 jan 2018 → 31 dec 2019
- Sustainability in pork production with immunocastrationVanaf1 sep 2017 → 30 nov 2020
- Naar meer smaak en kwaliteit in Vlaams varkensvleesVanaf1 dec 2016 → 30 nov 2020
- Naar een bedrijfseconomische en milieukundige win-win door efficiënter voedergebruik in de varkenshouderijVanaf1 okt 2016 → 31 dec 2020
- Bruikbaarheid van diepdrainagewater als drinkwaterbron voor varkensVanaf1 sep 2016 → 30 nov 2020
- Pig castration: methods of anaesthesia and analgesia for all pigs and other alternatives for pigs used in traditional productsVanaf1 jan 2016 → 31 dec 2016
- Impact van inmenging varkensvlees met berengeur op perceptie van vlees en vleesproducten in vlaanderenVanaf1 jan 2014 → 31 mrt 2016
Publicaties
1 - 10 van 185
- Effect of Extended Photoperiod on Performance, Health, and Behavioural Parameters in Nursery Pigs(2023)
Auteurs: Friso Griffioen, Marijke Aluwé, Dominiek Maes
- Evaluating machine learning techniques to define the factors related to boar taint(2022)
Auteurs: Georgios Makridis, Evert Heyrman, Dimitrios Kotios, Philip Mavrepis, Bert Callens, Ruben Van De Vijver, Jarissa Maselyne, Marijke Aluwé, Dimosthenis Kyriazis
Pagina's: 1-14 - The effect of a summer feed with selenium, vitamin E, vitamin C and betaine in fattening pigs(2022)
Auteurs: Lotte De Prekel, Dominique Maes, Alice Van den Broeke, Bart Ampe, Marijke Aluwé
Pagina's: 561Aantal pagina's: 1 - Water sprinkling during lairage reduces impact of heat stress in slaughter pigs(2022)
Auteurs: Alice Van den Broeke, Lotte De Prekel, Bart Ampe, Dominique Maes, Marijke Aluwé
Pagina's: 560Aantal pagina's: 1 - Consumer evaluation of meat quality from barrows, immunocastrates and boars in six countries(2022)
Auteurs: Marijke Aluwé, Evert Heyrman, E Kostyra, Sylwia Żakowska-Biemans, J Almeida, J Citek, M Font-I-Furnols, O Moreira, K Zadinová, L Tudoreanu, et al.
- Introducing the aWISH project: animal welfare indicators at the slaughterhouse(2022)
Auteurs: Jarissa Maselyne, Tuna Coppens, Anneleen Watteyn, Anneleen De Visscher, Eline Kowalski, Marijke Aluwé, Frank A M Tuyttens
Pagina's: 462Aantal pagina's: 1 - Effect of dietary energy level in finishing phase on performance, carcass and meat quality in immunocastrates and barrows in comparison with gilts and entire male pigs(2022)
Auteurs: Alice Van den Broeke, Marijke Aluwé, K Kress, V Stefanski, M Škrlep, N Batorek, Bart Ampe, Sam Millet
- Effet d’une baisse du taux protéique sur les performances, la qualité de carcasse et les émissions d’ammoniac et de gaz à effet de serre durant la période d’engraissement(2022)
Auteurs: Sam Millet, Josselin Le Cour Grandmaison, William Lambert, Aude Simongiovanni, Peter Demeyer, Maria Laanen, Shaojie Zhuang, Carolien De Cuyper, Laid Douidah, Marijke Aluwé, et al.
Pagina's: 249-250 - Introducing the aWISH project: Animal Welfare Indicators at the SlaughterHouse(2022)
Auteurs: Jarissa Maselyne, Tuna Coppens, Anneleen Watteyn, Anneleen De Visscher, Eline Kowalski, Marijke Aluwé, Frank A M Tuyttens
Pagina's: 170Aantal pagina's: 1 - Sensory Profiling and Liking of Salami and Pancetta from Immunocastrated, Surgically Castrated and Entire Male Pigs(2021)
Auteurs: Sylwia Żakowska-Biemans, Eliza Kostyra, Martin Škrlep, Marijke Aluwé, M Čandek-Potokar