< Terug naar vorige pagina

Onderzoeker

Malarvannan Govindan

  • Onderzoeksexpertise:Dr. MALARVANNAN Govindan (PhD) is senior onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen. Hij behaalde zijn doctoraat in Milieuchemie in 2011 aan de Ehime Universiteit (Japan). Sindsdien is hij werkzaam bij het Toxicologisch Centrum. Dr. Malarvannan is betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten omtrent hormoonverstorende stoffen, biomonitoring, bioaccumulatie en metabolisatie in mens en dier zoals het Steunpunt Milieu en Gezondheid, HBM4EU, INTERWASTE RISE, MeDIPlasticS, triboREMEDY en INCH4U. In deze projecten onderzoekt hij verschillende hormoonverstorende stoffen zoals ftalaten, bisphenol A, en fosfaat en gebromeerde vlamvertragers. Hij heeft 59 artikels en 5 boekhoofdstukken gepubliceerd (H-index: 20)
  • Trefwoorden:ONTWIKKELEN QA PROCEDURES, TRACTONATIETECHNIEKEN, BIOMONITORING, Farmacie
  • Disciplines:Analytische scheidings- en detectietechnieken, Aquatische chemie, Aquatische wetenschappen, uitdagingen en vervuiling niet elders geclassificeerd, Milieuchemie, Milieumonitoring, Wild- en habitatbeheer, Scheidingstechnieken, Farmaceutische analyse en kwaliteitszorg niet elders geclassificeerd, Toxicogenomics, Andere medische en gezondheidswetenschappen niet elders geclassificeerd
  • Onderzoekstechnieken:Mijn onderzoek naar de humane blootstelling aan hormoonverstorende stoffen omvat analytische, mileugerelateerd en toxicologische aspecten. Ik ben betrokken bij staalvoorbereiding, data-analyse en het schrijven van artikels.
  • Gebruikers van onderzoeksexpertise:Mijn onderzoek is gefocust op biomonitoring en milieugerelateerde studies om de distributie, het gedrag, het lot en de effecten van organische contaminanten in het milieu te achterhalen.