Onderzoeker
Kurt Houf
- Trefwoorden:veterinaire volksgezondheid
- Disciplines:Post-harvest technologie van planten, dieren en vissen (inclusief transport en opslag), Voedseltechnologie, Veterinaire volksgezondheid en voedselveiligheid, Voedselmicrobiologie
Affiliaties
- Vakgroep Veterinaire en Biowetenschappen (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2021 → Heden - Vakgroep Veterinaire Volksgezondheid en Voedselveiligheid (Departement)
Verantwoordelijke
Vanaf1 okt 2017 → 30 sep 2021 - Vakgroep Veterinaire Volksgezondheid en Voedselveiligheid (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2017 → 30 sep 2021 - Vakgroep Veterinaire Volksgezondheid en Voedselveiligheid (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 1996 → 30 sep 2021
Projecten
1 - 8 of 8
- Opkomende bacteriële voedselveiligheidsrisico's: de Campylobacter-Proteus-Escherichia testcaseVanaf1 mei 2022 → HedenFinanciering: Ministerie van Sociale Zaken, Volksgezondheid en Leefmilieu
- Moleculaire epidemiologie en antimicrobieel resistentiemechanisme van Campylobacter soorten bij kinderen jonger dan vijf jaar met diarree, hun huisdieren en potentiële contaminatiebronnen uit de omgeving in Amhara nationale regionale staat, Ethiopië.Vanaf1 okt 2020 → HedenFinanciering: BOF - doctorale mandaten
- De verborgen bacteriële en allergene belangen van Anisakidae, zoonotische nematoden van visVanaf1 okt 2019 → 30 sep 2023Financiering: BOF - doctorale mandaten
- Microbiomen in vleesverwerkende omgevingen: studie van de invloeden van microbiële diversiteit, structuur en variabiliteit op het overleven, transmissie en evolutie van voedsel overdraagbare pathogenenVanaf1 mrt 2017 → 30 sep 2020Financiering: BOF - Andere acties
- Rol van vrij-levende protozoa en biofilm vorming in de evolutie en persistentie van voedselpathogenen in natuurlijke en voedsel-gerelateerde omgevingenVanaf1 okt 2014 → 30 sep 2018Financiering: BOF - Andere acties
- Genomisch en virulentie profiel van de voedselpathogeen ArcobacterVanaf1 jan 2014 → 31 jan 2018Financiering: BOF - Andere acties
- De associatie van humaan pathogene Yersinia enterocolitica stammen met vrijlevende protozoa: de ecologische relevantie van hun interacties en het effect op de fenotypische kenmerken van de bacterie.Vanaf1 okt 2012 → 30 sep 2016Financiering: BOF - Nieuwe Onderzoeksinitiatieven
- De associatie van de voedselpathogeen Campylobacter jejuni met vrijlevende protozoa: het ontrafelen van celbiologische en moleculaire mechanismen betrokken bij hun interactie.Vanaf1 jul 2011 → 30 apr 2016Financiering: BOF - Nieuwe Onderzoeksinitiatieven
Publicaties
1 - 10 van 26
- Gebruik van elektrische prikkelaar bij volwassen runderen en varkens(2023)
Auteurs: Dominiek Maes, Geert Opsomer, Kurt Houf
Pagina's: 152 - 152 - Evaluation of a harmonized undergraduate catalog for veterinary public health and food hygiene pedagogy in Europe(2022)
Auteurs: Alessandro Seguino, Peggy G. Braun, Jorge Del-Pozo, Cristina Soare, Kurt Houf, Sarah Baillie
Pagina's: 721 - 732 - Unraveling the microbiota of the fish parasite Pseudoterranova decipiens in codfish (Gadus morhua) reveals a fish-related bacterial community(2022)
Auteurs: Ganna Saelens, Kurt Houf
- Systematic review and critical reflection on the isolation and identification methods for spoilage associated bacteria in fresh marine fish(2022)
Auteurs: Ganna Saelens, Kurt Houf
- Systematic review and meta-analysis of the efficacy of interventions applied during primary processing to reduce microbial contamination on pig carcasses(2022)
Auteurs: Nevijo Zdolec, Aurelia Kotsiri, Kurt Houf, Avelino Alvarez-Ordonez, Bojan Blagojevic, Nedjeljko Karabasil, Morgane Salines, Dragan Antic
- Microbiology and Epidemiology of Escherichia albertii-An Emerging Elusive Foodborne Pathogen(2022)
Auteurs: Francis Muchaamba, Karen Barmettler, Andrea Treier, Kurt Houf, Roger Stephan
- Arcobacter vandammei sp. nov., isolated from the rectal mucus of a healthy pig(2021)
Auteurs: Pieter-Jan Kerkhof, Stephen L. W. On, Kurt Houf
- Beef abattoir interventions in a risk-based meat safety assurance system(2021)
Auteurs: Dragan Antic, Kurt Houf, Eleni Michalopoulou, Bojan Blagojevic
- Drivers, opportunities, and challenges of the European risk-based meat safety assurance system(2021)
Auteurs: Bojan Blagojevic, Truls Nesbakken, Ole Alvseike, Ivar Vagsholm, Dragan Antic, Sophia Johler, Kurt Houf, Diana Meemken, Ivan Nastasijevic, Madalena Vieira Pinto, et al.
- Evaluation of microbial contamination of different pork carcass areas through culture-dependent and independent methods in small-scale slaughterhouses(2021)
Auteurs: Maria Francesca Peruzy, Kurt Houf, Marie Joossens, Zhongjia Yu, Yolande Therese Rose Proroga, Nicoletta Murru