Onderzoeker
Koen Dewettinck
- Trefwoorden:zuivelwetenschappen en -technologie, oliën en vetten, cacao en chocolade, microstructuur-gebaseerde productontwikkeling
- Disciplines:Voedseltechnologie, Voedselfysica, Food sensory sciences
Affiliaties
- Vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → Heden - Vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid (Departement)
Verantwoordelijke
Vanaf1 jan 2018 → 30 sep 2018 - Vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → 30 sep 2018 - Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit (Departement)
Verantwoordelijke
Vanaf1 okt 2014 → 31 dec 2017 - Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2014 → 31 dec 2017 - Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 1993 → 31 dec 2017
Infrastructuur
1 - 1 van 1
- Atoomkrachtmicroscoop (Consortium partner)
Projecten
1 - 10 of 33
- Naar hoogwaardige 3D-geprinte chocoladesVanaf1 feb 2023 → 31 mei 2023Financiering: BOF - doctorale mandaten
- Differentiële scanning calorimetrie (DSC) voor het bestuderen van interacties in complexe voedingssystemenVanaf15 dec 2022 → HedenFinanciering: BOF - wetenschappelijk apparatuurprogramma
- Onderzoek naar de rol van vetkristalnetwerken tijdens de bewerking van vetcontinue dispersies in de mondVanaf1 jan 2021 → HedenFinanciering: FWO Onderzoeksproject (incl. WEAVE projecten)
- Compacte lage-resolutie NMR spectrometer met gradiënt probe.Vanaf1 dec 2020 → 30 nov 2022Financiering: BOF - wetenschappelijk apparatuurprogramma
- Structuur-functie verbanden van vetkristalnetwerken in suspensiesVanaf1 nov 2020 → HedenFinanciering: FWO mandaten
- Kweek van stamcellen voor vlees op maatVanaf1 okt 2020 → HedenFinanciering: FWO Strategisch Basisonderzoek (SBO)
- Insecten als voedselingrediënt: chemische karakterisering, functionaliteit en toepassingen van lecithine (fosfolipiden) en polysaccharide-achtige componenten uit Europese en Chinese insecten soortenVanaf1 okt 2020 → HedenFinanciering: BOF - mobiliteit
- Atomic force microscopy (AFM) - nanobiotechnology gebaseerd platform voor het bereiken van de dynamiek van afzonderlijke moleculen tot veelzijdige materialen en celmechanicaVanaf1 mei 2020 → HedenFinanciering: FWO Middelzware apparatuur
- Strategisch Institutioneel Partnerschap Can Tho UniversityVanaf1 jan 2020 → 31 aug 2022Financiering: VLIR-UOS Global Minds
- Structuur-functie relaties van vetkristalnetwerken in suspensiesVanaf1 jan 2020 → 31 okt 2020Financiering: BOF - doctorale mandaten
Publicaties
1 - 10 van 34
- Visualisation of microalgal lipid bodies through electron microscopy(2024)
Auteurs: Ellen Verwee, Davy Van de Walle, Michiel De Bruyne, Esther Mienis, Mirna Sekulić, Peter Chaerle, Wim Vyverman, Imogen Foubert, Koen Dewettinck
Pagina's: 118 - 131 - Dual stabilization of O/W/O double emulsions by proteins : an interfacial perspective(2024)
Auteurs: Zijian Zhi, Hao Li, Indi Geurs, Benny Lewille, Rui Liu, Paul Van der Meeren, Koen Dewettinck, Filip Van Bockstaele
- Insights in the structural hierarchy of statically crystallized palm oil(2024)
Auteurs: Fien De Witte, Ivana Penagos, Kato Rondou, Kim Moens, Benny Lewille, Daylan Amelia Tzompa Sosa, Davy Van de Walle, Filip Van Bockstaele, Andre Skirtach, Koen Dewettinck
- Time-resolved X-ray scattering to elucidate the crystallization behavior of monoglyceride oleogels(2023)
Auteurs: Kato Rondou, Koen Dewettinck, Filip Van Bockstaele
Aantal pagina's: 1 - Static crystallization of palm oil : a view on the full length-scale(2023)
Auteurs: Fien De Witte, Ivana Penagos, Kato Rondou, Kim Moens, Benny Lewille, Andre Skirtach, Filip Van Bockstaele, Koen Dewettinck
Aantal pagina's: 1 - Recent progress in oil-in-water-in-oil (O/W/O) double emulsions(2023)
Auteurs: Zijian Zhi, Rui Liu, Wenjun Wang, Koen Dewettinck, Filip Van Bockstaele
Pagina's: 6196 - 6207 - Quality evaluation of fair-trade cocoa beans from different origins using portable near-infrared spectroscopy (NIRS)(2023)
Auteurs: Matteo Forte, Sarah Currò, Davy Van de Walle, Koen Dewettinck, Massimo Mirisola, Luca Fasolato, Paolo Carletti
- Consumer acceptance towards potato chips fried in yellow mealworm oil(2022)
Auteurs: Daylan Amelia Tzompa Sosa, Koen Dewettinck, Xavier Gellynck, Joachim Schouteten
- The effect of cocoa alkalization on the non-volatile and volatile mood-enhancing compounds(2022)
Auteurs: Eleni Sioriki, Emmy Tuenter, Davy Van de Walle, Valérie Lemarcq, Catherine Cazin, Steven Nolan, Luc Pieters, Koen Dewettinck
- RNAi of Mannosidase‐Ia in the Colorado potato beetle and changes in the midgut and peritrophic membrane(2022)
Auteurs: Dongdong Liu, Kristof De Schutter, Johann Far, An Staes, Koen Dewettinck, Loic Quinton, Kris Gevaert, Guy Smagghe
Pagina's: 5071 - 5079