Onderzoeker
Kevin Verstrepen
- Disciplines (Flanders Institute for Biotechnology):Auto-ecologie, Biogeografie en fylogeografie, Antropologische genetica, Bacteriologie, Biogeochemische cycli, Epigenomics
- Disciplines (KU Leuven):Populatie, ecologische en evolutionaire genetica, Microbiomen, Fermentatie, Mycologie, Voedselgisting
Affiliaties
- Microbiële en Plantengenetica (CMPG) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → Heden - Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → 30 sep 2007 - VIB-KU Leuven Center for Microbiology (Onderzoekscentrum)
Verantwoordelijke
Vanaf1 jan 2017 → Heden - Verstrepen Lab (Onderzoeksgroep)
Verantwoordelijke
Vanaf1 jan 2017 → Heden - Afdeling: Centrum voor Microbiële en Plantengenetica (Afdeling)
Lid
Vanaf1 okt 2007 → 31 jul 2020
Infrastructuur
1 - 1 van 1
Projecten
1 - 10 of 65
- Ontrafelen van de natuurlijke complexiteit van de protein biosynthese in Saccharomyces cerevisiae.Vanaf1 nov 2022 → HedenFinanciering: FWO junior postdoctoraal mandaat
- Engineering van superieure microbiële platformstammen en monoterpene synthases voor de efficiënte productie van monoterpenenVanaf10 okt 2022 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Identificatie van genetische regelaars van het Crabtree effect in Saccharomyces cerevisiaeVanaf29 sep 2022 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Onwikkelen van Yarrowia lipolytica voor duurzame vetproductie voor plantaardige vleesvervangersVanaf20 sep 2022 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Productie van niet-alcoholische speciaalbierVanaf25 aug 2022 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Studie van de dynamische interactie tussen gisten, koolhydraten en koolhydraatafbrekende enzymen tijdens de bakfase van het maken van broodVanaf19 aug 2022 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Heterologe Expressie van Calvin Cyclus Enzymen in S. cerevisiae voor Hemi-Autotrofe Groei en Bio-ethanol Productie in een Nieuw door Gist Aangedreven Bionisch BladVanaf26 jan 2022 → HedenFinanciering: FWO mandaten
- Engineering van superieure microbiële platformstammen en monoterpene synthases voor de efficiënte productie van monoterpenenVanaf1 jan 2022 → HedenFinanciering: Andere middelen beheerd door het FWO
- Ontwikkeling van een innovatieve, op CRISPR gebaseerde tool voor de verbetering van industriële giststammenVanaf1 jan 2022 → HedenFinanciering: FWO mandaten
- Ontwikkeling van een Kluyveromyces marxianus platformstam voor productie van bio-gebaseerde chemicaliënVanaf28 okt 2021 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
Publicaties
1 - 10 van 185
- A table-top sensor for the detection of hydrophobins and yeasts in brewery applications(2022)
Auteurs: Gideon Wackers, Mehran Khorshid, Jeroen Vereman, Peter Cornelis, Jan Van Impe, Kevin Verstrepen, Patrick Wagner
- Do microbes have a memory? History-dependent behavior in the adaptation to variable environments(2022)
Auteurs: Lieselotte Vermeersch, Lloyd Cool, Anton Gorkovskiy, Karin Voordeckers, Tom Wenseleers, Kevin Verstrepen
- Unraveling the radiobiology of protons and photons – using the model organism S. cerevisiae(2022)
Auteurs: Laura Vanderwaeren, Sandra Nuyts, Kevin Verstrepen, Rüveyda Dok
- Exploiting long-lived yeast to improve beer shelf-life(2022)
Auteurs: Ruben Wauters, Kevin Verstrepen, Jan Steensels
- Development of artificial nuclear receptors, the synthetic yeast approach(2022)
Auteurs: Roy Eerlings, Frank Claessens, Kevin Verstrepen, Arnout Voet, Christine Helsen
- Impact of endophytic colonization by entomopathogenic fungi on the behavior and life history of the tobacco peach aphid Myzus persicae var. nicotianae(2022)
Auteurs: Liesbet Wilberts, Kevin Verstrepen, Hans Jacquemyn, Bart Lievens
- Beer ethanol and iso-alpha-acid level affect microbial community establishment and beer chemistry throughout wood maturation of beer(2022)
Auteurs: Sofie Bossaert, Tin Kocijan, Johanna Schlich, Kevin Verstrepen, Filip Van Opstaele, Gert De Rouck, Sam Crauwels, Bart Lievens
- Synchronized, Spontaneous, and Oscillatory Detachment of Eukaryotic Cells: A New Tool for Cell Characterization and Identification(2022)
Auteurs: Derick Yongabi, Mehran Khorshid, Stijn Jooken, Tobias Martens, Toon Van Thillo, Kevin Verstrepen, Peter Dedecker, Pieter Vanden Berghe, Minne Paul Lettinga, Carmen Bartic, et al.
- An Integrated Approach Reveals DNA Damage and Proteotoxic Stress as Main Effects of Proton Radiation in S. cerevisiae(2022)
Auteurs: Laura Vanderwaeren, Rüveyda Dok, Karin Voordeckers, Kevin Verstrepen, Sandra Nuyts
- Understanding Saccharomyces cerevisiae invertase activity and specificity in the context of breadmaking(2022)
Auteurs: Jitka Laurent, Christophe Courtin, Kevin Verstrepen
Patenten
1 - 7 van 7
- Yeast alleles involved in tolerance to high alcohol levels (Inventor)
- Wholemeal bread with reduced fodmap content (Inventor)
- Means and methods to overrule glucose-mediated repression of respiration in yeast (Inventor)
- Wholemeal bread with reduced fodmap content (Inventor)
- Reducing acetate ester production in yeast (Inventor)
- Reducing acetate ester production in yeast (Inventor)
- Yeast alleles involved in tolerance to high alcohol levels (Inventor)