< Terug naar vorige pagina

Onderzoeker

Jonas Van Audenaerde

  • Onderzoeksdoeleinden:Mijn onderzoek focust zich op het ontwikkelen van nieuwe combinatie immuuntherapieën voor verschillende kankertypes. Qua kankertypes ligt mijn expertise vooral bij pancreas- en dikkedarmkanker. Wat betreft immuuntherapie heb ik me verdiept in het combineren van immuun stimulatie met immuun priming met een focus op zowel T-cel als Natuurlijke Killer-cel immuniteit. Ook verricht ik onderzoek naar het in kaart brengen van de tumormicro-omgeving van pancreas- en dikkedarmkanker waar we specifiek ook kijken naar de immuuncellen en stromale component. Hierbij kijken we ook met veel interesse naar kanker-geassocieerde fibroblasten.
  • Trefwoorden:VACCINS TEGEN KANKER, KANKERONDERZOEK, COMBINATIE IMMUNOTHERAPIE, KANKER-GEASSOCIEERDE FIBROBLASTEN, "NATURAL KILLER"-CELLEN, IMMUNOSTIMULATIE, PANCREASKANKER, KANKERIMMUUNTHERAPIE, DIGESTIEVE ONCOLOGIE, Geneeskunde
  • Disciplines:Gastro-enterologie en hepatologie, Immunologie, Moleculaire en celbiologie, Oncologie, Adaptieve immunologie, Toegepaste immunologie, Aangeboren immuniteit, Kankerbiologie, Kankertherapie
  • Onderzoekstechnieken:Mijn meest gebruikte onderzoekstechnieken zijn celcultuur met inbegrip van immuuncel-coculturen, cytotoxiciteits-assays, immuun cel isolaties, flow cytometrie met inbegrip van cel sorting, ELISA en aanverwanten en kanker-immuuntherapie in vivo modellen en technieken.
  • Gebruikers van onderzoeksexpertise:Zowel kanker- en immuuntherapie onderzoekers maar ook beleidsmakers en patiënten-belangenverenigingen mogen me steeds contacteren voor informatie of hulp.