Onderzoeker
Johan Robbens
- Disciplines:Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie niet elders geclassificeerd, Mariene vervuiling, Algen biotechnologie, Industriële biotechnologie niet elders geclassificeerd, Food sensory sciences, Voedseltechnologie, Milieubiotechnologie voor de mariene omgeving
Affiliaties
- Dier (Onderzoekseenheid)
Lid
Vanaf1 jan 2019 → Heden - Aquatisch Milieu en Kwaliteit (Afdeling)
Lid
Vanaf1 jan 2012 → 31 dec 2018 - Visserij (Afdeling)
Lid
Vanaf1 okt 2009 → 31 dec 2011
Projecten
1 - 10 of 12
- Benutten van het potentieel van 'Gene editing' in kader van een duurzame bio-economie.Vanaf1 sep 2022 → Heden
- Microbiële fermentatiestromen als eiwitbron in voedings- en voedertoepassingen van Vlaamse bedrijvenVanaf1 sep 2021 → Heden
- Sneltest voor bacteriële verontreiniging in voedingVanaf1 apr 2019 → Heden
- Valorisatie van algen voor een betere smaakVanaf15 jul 2018 → Heden
- Horti-BlueCVanaf8 feb 2018 → 30 apr 2022
- ILVO Sensor & Remote Sensing PlatformVanaf15 okt 2015 → 15 okt 2019
- Optimalisatie en bepaling van de houdbaarheid van pladijs opgeslagen in tubs.Vanaf1 jul 2015 → 31 dec 2015
- Beveiliging van het milieu tegen invasieve niet-inheemse soortenVanaf1 mrt 2014 → 30 nov 2015
- Diepduiken in de genomische diversiteit van (meta)populatiesVanaf1 okt 2013 → 31 aug 2019
- MicroPlastics - Is het een bedreiging voor het 2-Zeeën gebied?Vanaf1 jul 2012 → 30 sep 2014
Publicaties
1 - 10 van 114
- Potential of microalgae as flavoring agents for plant-based seafood alternatives(2022)
Auteurs: Bert Coleman, Bavo De Witte, Barbara Duquenne, Christof Van Poucke, Johan Robbens, Koen De Reu, Klaas Timmermans, Ann Ruttens, Lander Blommaert, Koenraad Muylaert, et al.
- Identification and semi-quantification of Atlantic salmon in processed and mixed seafood products using Droplet Digital PCR (ddPCR)(2021)
Auteurs: Dumas Deconinck, Kristian Hostens, Isabel Taverniers, Filip Volckaert, Johan Robbens, Sofie Derycke
Pagina's: 112329Aantal pagina's: 11 - Application of tools to identify seafood substitution(2021)
Auteurs: Dumas Deconinck, Sofie Derycke, Johan Robbens
- Chemically versus thermally processed brown shrimp shells or Chinese mitten crab as a source of chitin, nutrients or salts and as microbial stimulant in soilless strawberry cultivation(2021)
Auteurs: Bart Vandecasteele, Fien Amery, Sarah Ommeslag, Kaitlyn Vanhoutte, Rian Visser, Johan Robbens, Caroline De Tender, Jane Debode
- Selective Campylobacter detection and quantification in poultry: A sensor tool for detecting the cause of a common zoonosis at its source(2021)
Auteurs: Stella Givanoudi, Peter Cornelis, Geertrui Rasschaert, Gideon Wackers, Heiko Iken, David Rolka, Derick Yongabi, Johan Robbens, Michael J Schöning, Marc Heyndrickx, et al.
- Bioprocessing of marine crustacean side-streams into bioactives: a review(2021)
Auteurs: Yang Zou, Johan Robbens, Marc Heyndrickx, Jane Debode, Katleen Raes
Pagina's: 1465–1474 - Opportunities within the agri-food system to encourage a nutritionally balanced diet– Part I(2021)
Auteurs: Els Van Pamel, Gerda Cnops, Bart Van Droogenbroeck, Evelyne Delezie, Geert Van Royen, Geertrui Vlaemynck, Jonas Aper, Hilde Muylle, Karen Bekaert, Kris Cooreman, et al.
- Quantification of Extracellular Proteases and Chitinases from Marine Bacteria(2020)
Auteurs: Yang Zou, Johan Robbens, Marc Heyndrickx, Jane Debode, Katleen Raes
Pagina's: 3927-3936Aantal pagina's: 10 - Bioactivity Screening of Hydrolysates From Brown Crab Processing Side Streams Fermented by Marine Pseudoalteromonas Strains(2020)
Auteurs: Yang Zou, Emiliana Tortorella, Johan Robbens, Marc Heyndrickx, Jane Debode, Donatella De Pascale, Katleen Raes
Pagina's: 2459-2468 - A high-quality genetic reference database for European commercial fishes reveals substitution fraud of processed Atlantic cod (Gadus morhua) and common sole (Solea solea) at different steps in the Belgian supply chain(2020)
Auteurs: Dumas Deconinck, Filip Volckaert, Kristian Hostens, Remigiusz Panicz, Piotr Eljasik, Miguel Faria, Carolina Sousa Monteiro, Johan Robbens, Sofie Derycke
Aantal pagina's: 11