Onderzoeker
Jessika De Clippeleer
- Trefwoorden:Fermentatie, Bier, Levensmiddelenchemie, Mouterij, Smaakstabiliteit, Brouwerij, Biochemie
- Disciplines:Voedselchemie en moleculaire gastronomie, Voedselgisting, Andere (bio)chemische ingenieurswetenschappen niet elders geclassificeerd, Industriële microbiologie, Fermentatie, Voedseltechnologie, Food sensory sciences, Voedselmicrobiologie
Affiliaties
- Vakgroep Biotechnologie (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → Heden - Vakgroep Toegepaste biowetenschappen (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2017 → 31 dec 2017
Projecten
1 - 6 of 6
- MaltLess: Grensverleggend brouwen met 100% alternatieve ruwe granenVanaf1 dec 2023 → HedenFinanciering: IWT / VLAIO - TETRA-fonds
- Cofinanciering core facility - INSTALABVanaf1 mei 2023 → HedenFinanciering: BOF - onderzoeksorganisaties
- NABLAB: Productie van non- en laag alcoholische bieren met maltosenegatieve gisten en alternatieve granenVanaf1 dec 2021 → 30 nov 2023Financiering: IWT / VLAIO - TETRA-fonds
- Europees gezamenlijk doctoraat in voedselwetenschap (EJD FoodSci)Vanaf1 mrt 2020 → 31 aug 2020Financiering: BOF - doctorale mandaten
- Onderzoek naar de productie van alcoholarm bier en alternatieve gefermenteerde drankenVanaf1 okt 2019 → HedenFinanciering: BOF - projecten
- Gebruik van alternatieve granen en pseudogranen voor de productie van kwaliteitsvolle, innovatieve bieren (AlterBrew)Vanaf1 okt 2019 → 31 dec 2021Financiering: IWT / VLAIO - TETRA-fonds
Publicaties
1 - 10 van 25
- Convivina is a specialised core gut symbiont of the invasive hornet Vespa velutina(2023)
Auteurs: Gowri Amanda Hettiarachchi, Margo Cnockaert, Marie Joossens, David Laureys, Jessika De Clippeleer, Nicolas J. Vereecken, Denis Michez, Guy Smagghe, Dirk de Graaf, Peter Vandamme
Pagina's: 510 - 527 - A comprehensive comparison of gluten-free brewing techniques : differences in gluten reduction ability, analytical attributes, and hedonic perception(2023)
Auteurs: Nazarena Cela, Nicola Condelli, Giuseppe Perretti, Maria Di Cairano, Jessika De Clippeleer, Fernanda Galgano, Gert De Rouck
- The impact of 10 unmalted alternative adjuncts on wort characteristics(2023)
Auteurs: David Laureys, Jeroen Baillière, Pieter Vermeir, Dana Vanderputten, Jessika De Clippeleer
- Mashing with unmalted buckwheat : influence of proportion, grind size, and exogenous enzymes on small-scale lautering performance(2022)
Auteurs: Elia Myncke, David Laureys, Jeroen Baillière, Dana Vanderputten, Jessika De Clippeleer
Pagina's: 55 - 62 - Brewing with 10% and 20% malted lentils : trials on laboratory and pilot scales(2021)
Auteurs: Jonas Trummer, Hellen Watson, Jessika De Clippeleer, Aleksander Poreda
- Monitoring the evolution of free and cysteinylated aldehydes from malt to fresh and forced aged beer(2021)
Auteurs: P. Bustillo Trueba, B. Jaskula-Goiris, M. Ditrych, W. Filipowska, J. De Brabanter, G. De Rouck, G. Aerts, L. De Cooman, Jessika De Clippeleer
- Hop and hoppy aroma : comprehensive characterization of hop essential oils and hoppy aroma of beer(2020)
Auteurs: Filip Van Opstaele, Tatiana Praet, Koen Goiris, Gert De Rouck, Barbara Jaskula-Goiris, Jessika De Clippeleer, Guido Aerts, Luc De Cooman, Thomas H. Shellhammer, Scott R. Lafontaine
Pagina's: 101 - 115 - Reproducibility trials in a research brewery and effects on the evaluation of hop substances in beer(2019)
Auteurs: A. Gahr, A. Forster, Jessika De Clippeleer, F. Van Opstaele
Pagina's: 217 - 227 - Validation of an ultra-high-performance liquid chromatography-mass spectrometry method for the quantification of cysteinylated aldehydes and application to malt and beer samples(2019)
Auteurs: P. Bustillo Trueba, B. Jaskula-Goiris, Jessika De Clippeleer, K. Goiris, T. Praet, U. K. Sharma, E. Van der Eycken, M. G. Sanders, J-P Vincken, J. De Brabanter, et al.
- Inclusion complexes of trans-iso-alpha-acids with beta-cyclodextrin : preparation of highly enriched cis- and trans-iso-alpha-acids(2016)
Auteurs: Jessika De Clippeleer, F. Van Opstaele, L. De Cooman, G. Aerts
Pagina's: 128 - 141