Onderzoeker
Isabel Taverniers
- Disciplines:Landbouwwetenschappen, diergeneeskunde en levensmiddelenwetenschappen niet elders geclassificeerd, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen niet elders geclassificeerd, Biotechnologie voor landbouw, bosbouw, visserij en aanverwante wetenschappen niet elders geclassificeerd
Affiliaties
- Technologie en Voeding (Onderzoekseenheid)
Lid
Vanaf1 jan 2019 → Heden - Productkwaliteit en -innovatie (Afdeling)
Lid
Vanaf18 okt 1999 → 31 dec 2018
Projecten
1 - 10 of 14
- Detection and quantification of allergens in foods and minimum eliciting doses in food allergic individualsVanaf1 mrt 2018 → 31 aug 2022
- Onderzoek naar de zuiverheid van voedingsenzymen ter ondersteuning van de ontwikkeling van algemene zuiverheidscriteria voor voedingsenzymen (SPECENZYM)Vanaf1 nov 2017 → 28 feb 2021
- Ontwikkeling en validatie van een kwantitatieve LC-MS/MS methode als referentie voor de detectie in verwerkte voeding van allergenen (hazelnoot, pindanoot, melk en ei)Vanaf1 mrt 2016 → 12 aug 2020
- Diepduiken in de genomische diversiteit van (meta)populatiesVanaf1 okt 2013 → 31 aug 2019
- Monitoring van niet-geautoriseerde GGO's in de voedsel/voederketenVanaf1 mrt 2012 → 30 apr 2016
- Gebruik van Phage display technologie voor de selectie van monoklonale antilichamen bruikbaar in allergenen onderzoek en diagnostiekVanaf1 apr 2011 → Heden
- De Vlaamse regelgeving omtrent co-existentie: een evaluatie onder praktijkomstandighedenVanaf1 jan 2010 → 31 dec 2011
- Ontwikkeling van screening methoden voor GGO'sVanaf1 jun 2009 → 31 mei 2013
- Ontwikkeling van een geïntegreerde strategie voor de aanpak van de allergenenproblematiek in de Belgische voedsel- en cateringindustrie.Vanaf1 jan 2007 → 31 dec 2010
- Ontwikkeling van een algemene strategie voor detectie, identificatie en kwantificatie van genetisch gemodificeerd materiaal in voedingsproducten en veevoedersVanaf1 jan 2007 → 31 dec 2010
Publicaties
1 - 10 van 61
- NRL-ALL Rapport Validatiestudie Gluten in bier - Anonieme versie(2022)
Auteurs: Isabel Taverniers, Jürgen Baert, Annique Staelens, Marc De Loose, Anne-Catherine Huet, Jean Henrottin, Amandine Lamote, Martin Mailleux, Nathalie Gillard
Aantal pagina's: 26 - NRL-Allergenen Jaarverslag 2020(2022)
Auteurs: Anne-Catherine Huet, Isabel Taverniers
Aantal pagina's: 21 - NRL-ALL Rapport Validatiestudie Gluten in bie(2022)
Auteurs: Isabel Taverniers, Jürgen Baert, Annique Staelens, Marc De Loose, Anne-Catherine Huet, Jean Henrottin, Amandine Lamote, Martin Mailleux, Nathalie Gillard
Aantal pagina's: 27 - NRL-GMO Jaarverslag 2021(2022)
Auteurs: Nina Papazova, Isabel Taverniers, Eric Janssen
Aantal pagina's: 37 - Derde Nieuwsbrief van het NRL voor Voedselallergenen(2021)
Auteurs: Anne-Catherine Huet, Isabel Taverniers, Christof Van Poucke
Aantal pagina's: 12 - Identification and semi-quantification of Atlantic salmon in processed and mixed seafood products using Droplet Digital PCR (ddPCR)(2021)
Auteurs: Dumas Deconinck, Kristian Hostens, Isabel Taverniers, Filip A M Volckaert, Johan Robbens, Sofie Derycke
Pagina's: 112329 - NRL-Allergenen Jaarverslag 2020(2021)
Auteurs: Anne-Catherine Huet, Isabel Taverniers
Aantal pagina's: 18 - NRL-GMO Jaarverslag 2020(2021)
Auteurs: Nina Papazova, Isabel Taverniers, Eric Janssen
Aantal pagina's: 35 - Nieuwsbrief van het NRL voor Voedselallergenen(2021)
Auteurs: Anne-Catherine Huet, Isabel Taverniers
Aantal pagina's: 8 - NRL-ALL Rapport Validatiestudie Soja(2021)
Auteurs: Anne-Catherine Huet, Jean Henrottin, Nathalie Gillard, Isabel Taverniers, Marc De Loose
Aantal pagina's: 17
Gelinkte datasets
1 - 1 van 1