< Terug naar vorige pagina

Onderzoeker

Hans Van Haevermaet

  • Onderzoeksexpertise:Experimenteel deeltjesfysicus met 10 jaar ervaring in data-analyse van deeltjesbotsingen gemeten met het CMS-experiment bij de CERN LHC versneller. Mijn hoofddoel was om de structuur en dynamica van het proton op een precieze manier te begrijpen door nieuwe metingen uit te voeren. In het bijzonder voerde ik onderzoek uit naar de Quantum Chromodynamica (QCD) in de voorwaartse faseruimte bij hoge energieën. Momenteel doe ik onderzoek in gravitational wave instrumentation en werk ik oa. mee aan de ontwikkeling van ETPathfinder, een prototype interferometer voor de toekomstige Einstein Telescope.
  • Trefwoorden:ALGEMENE RELATIVITEIT, HOGE ENERGIE-INTERACTIES, QUANTUM CHROMODYNAMICA, MONTE CARLO SIMULATIES, ZWAARTEKRACHT, EXPERIMENTELE STUDIE, Natuurkunde
  • Disciplines:Experimentele deeltjesfysica, Fenomenologische deeltjesfysica, Gravitationele stralingsastrofysica
  • Onderzoekstechnieken:Wetenschappelijk computergebruik, data-analyse, programmeren (C ++, python), statistische behandeling van complexe grote datasets, data ontvouwingstechnieken, Monte Carlo simulaties, batchverwerking, shell-scripting.
  • Gebruikers van onderzoeksexpertise:Fundamenteel onderzoek en onderwijs, data science bedrijven.