Onderzoeker
Gert De Rouck
- Disciplines:Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Industriële biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen
Affiliaties
- Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → 18 jun 2008 - Departement Microbiële en Moleculaire Systemen (Departement)
Lid
Vanaf19 jun 2008 → 30 sep 2010
Projecten
1 - 10 of 10
- Kinasen betrokken bij het tot stand brengen van een flocculatie fenotype bij ondergistVanaf1 jan 2023 → HedenFinanciering: FWO Onderzoeksproject (incl. WEAVE projecten)
- Ontwikkeling van een “high-throughput” screeningmethode om de enzymproductie te optimaliseren voor een ideale mout met het oog op het verbeteren van de procesefficiëntie en de smaakstabiliteit van bierVanaf4 okt 2021 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Ontwikkeling van een “high-throughput” screeningmethode om de enzymproductie te optimaliseren voor een ideale mout met het oog op het verbeteren van de procesefficiëntie en de smaakstabiliteit van bierVanaf1 jan 2021 → 31 dec 2022Financiering: Fonds Recuperatie Fiscale Vrijstelling
- Gebruik van alternatieve granen voor de productie van kwaliteitsvolle innovatieve bierenVanaf1 okt 2019 → 30 sep 2021Financiering: IWT / VLAIO - TETRA-fonds
- Productie van speciaalbieren met houtkarakter door additie van houtalternatievenVanaf1 okt 2019 → 30 sep 2021Financiering: IWT / VLAIO - TETRA-fonds
- Productie van innovatieve speciaalbieren door lagering op houtVanaf22 sep 2017 → 17 okt 2022Financiering: FWO Strategische Onderzoeksbeurs
- Bepaling van kritische factoren in de moutproductie met betrekking tot de smaakstabiliteit van het finale bierVanaf7 apr 2017 → 15 okt 2021Financiering: BOF - doctorale mandaten
- Flavourinstabiliteit van bier: onderzoek naar de vorming en/of de vrijstelling van verouderingsaldehydenVanaf31 mrt 2016 → 19 nov 2020Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Opheldering van de vorming en/of vrijstelling van bierverouderingsaldehyden.Vanaf1 okt 2015 → 30 sep 2019Financiering: IOF - Industrieel Onderzoeksfonds
- Systeemwijzigingen in wortproductie voor de verbetering van de smaakstabiliteit van pilsbier.Vanaf1 okt 2008 → 5 jul 2013Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
Publicaties
1 - 10 van 54
- Development of a tractable model system to study microbial community succession during wood-ageing of beer on a lab scale(2023)
Auteurs: Tin Kocijan, Filip Van Opstaele, Kevin Verstrepen, Gert De Rouck, Bart Lievens, Sam Crauwels
Pagina's: 73 - 91 - Advanced hop products designed for sustainable brewing and improved taste and aroma in different beer styles(2022)
Auteurs: Filip Van Opstaele, Gert De Rouck
Pagina's: 109 - 119 - The power of sour: Unravelling the interactions between microorganisms, wood and maturing beer(2022)
Auteurs: Sofie Bossaert, Bart Lievens, Sam Crauwels, Gert De Rouck
- Taming wild barrels: Cleaning and sanitation of wooden barrels(2022)
Auteurs: Tin Kocijan, Sofie Bossaert, Gert De Rouck, Bart Lievens, Sam Crauwels
Pagina's: 280 - 283 - Beer ethanol and iso-α-acid level affect microbial community establishment and beer chemistry throughout wood maturation of beer(2022)
Auteurs: Sofie Bossaert, Tin Kocijan, Johanna Schlich, Kevin Verstrepen, Filip Van Opstaele, Gert De Rouck, Sam Crauwels, Bart Lievens
- 10 unmalted alternative cereals and pseudocereals: A comparative analysis of their characteristics relevant to the brewing process(2022)
Auteurs: Filip Van Opstaele, Gert De Rouck
Pagina's: 1 - 8 - Reinigen und Rekonditionieren von Holzfässern für die Bierreifung(2022)
Auteurs: Tin Kocijan, Sofie Bossaert, Gert De Rouck, Bart Lievens, Sam Crauwels
Pagina's: 240 - 243 - Assessing the ageing process of commercial non alcoholic beers in comparison to their lager beer counterparts(2022)
Auteurs: Jeroen Bauwens, Filip Van Opstaele, Florian Weiland, Lore Eggermont, Barbara Jaskula-Goiris, Gert De Rouck
Pagina's: 109 - 123 - Impact of wood species on microbial community composition, beer chemistry and sensory characteristics during barrel-ageing of beer(2021)
Auteurs: Sofie Bossaert, Filip Van Opstaele, Christel Verreth, Kevin Verstrepen, Gert De Rouck, Sam Crauwels, Bart Lievens
Pagina's: 1 - 15 - Determination of critical factors in malt production related to the flavour stability of final beer(2021)
Auteurs: Luc De Cooman, Guido Aerts, Gert De Rouck