Onderzoeker
Fien Van Lancker
- Disciplines:Biomechanische ingenieurswetenschappen, Industriële biotechnologie, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Biomateriaal engineering, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen, Biologische systeemtechnologie, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Engineering van biomaterialen, Organische chemie
Affiliaties
- Vakgroep Duurzame Organische Chemie en Technologie (Departement)
Lid
Vanaf19 sep 2007 → 30 sep 2012
Projecten
1 - 1 of 1
- Fundamentele studie van de Maillard-reactie in modelsystemen: invloed van peptiden en redox-systemen op de vorming van aromaverbindingen en contaminantenVanaf1 okt 2007 → 30 sep 2012Financiering: BOF - Andere acties, FWO mandaten
Publicaties
1 - 10 van 17
- Furan formation upon degradation of carbohydrates in combination with proteins and lipids(2012)
Auteurs: Agnieszka Owczarek-Fendor, Bruno De Meulenaer, Georges Scholl, An Adams, Fien Van Lancker, Gauthier Eppe, Edwin De Pauw, Marie-Louise Scippo, Norbert De Kimpe
Pagina's: 125 - 126 - Generation of Maillard flavour compounds and furan in amino acid/peptide - carbohydrate model systems(2012)
Auteurs: Fien Van Lancker
- Furan formation in starch-based model systems containing carbohydrates in combination with proteins, ascorbic acid and lipids(2012)
Auteurs: Agnieszka Owczarek-Fendor, Bruno De Meulenaer, Georges Scholl, An Adams, Fien Van Lancker, Gauthier Eppe, Edwin De Pauw, Marie-Louise Scippo, Norbert De Kimpe
Pagina's: 816 - 821 - Impact of the N-terminal amino acid on the formation of pyrazines from peptides in Maillard model systems(2012)
Auteurs: Fien Van Lancker, An Adams, Norbert De Kimpe
Pagina's: 4697 - 4708 - On-fiber furan formation from volatile precursors: a critical example of artefact formation during solid-phase microextraction(2012)
Auteurs: An Adams, Fien Van Lancker, Bruno De Meulenaer, Agnieszka Owczarek-Fendor, Norbert De Kimpe
Pagina's: 37 - 41 - Furan formation from lipids in starch-based model systems, as influenced by interactions with antioxidants and proteins(2011)
Auteurs: Agnieszka Owczarek-Fendor, Bruno De Meulenaer, Georges Scholl, An Adams, Fien Van Lancker, Gauthier Eppe, Edwin De Pauw, Marie-Louise Scippo, Norbert De Kimpe
Pagina's: 2368 - 2376 - Furan formation in baby food model system via lipid oxidation and sugar degradation(2011)Volume: 76
Auteurs: Agnieszka Owczarek-Fendor, Bruno De Meulenaer, Georges Scholl, An Adams, Fien Van Lancker, Pratheeba Yogendrarajah, Veronique Uytterhoeven, Gauthier Eppe, Edwin De Pauw, Marie-Louise Scippo, et al.
Pagina's: 107 - 110 - Chemical modifications of peptides and their impact on food properties(2011)
Auteurs: Fien Van Lancker, An Adams, Norbert De Kimpe
Pagina's: 7876 - 7903 - Mechanistic insights into furan formation in Maillard model systems(2011)
Auteurs: Fien Van Lancker, An Adams, Agnieszka Owczarek-Fendor, Bruno De Meulenaer, Norbert De Kimpe
Pagina's: 229 - 235 - Amino acid catalysis of 2-alkylfuran formation from lipid oxidation-derived α,β-unsaturated aldehydes(2011)
Auteurs: An Adams, Capucine Bouckaert, Fien Van Lancker, Bruno De Meulenaer, Norbert De Kimpe
Pagina's: 11058 - 11062