Onderzoeker
Estelle De Paepe
- Disciplines:Andere burgerlijke ingenieurswetenschappen en bouwkunde niet elders geclassificeerd
Affiliaties
- Technologie en Voeding (Onderzoekseenheid)
Verantwoordelijke
Vanaf1 jan 2019 → Heden - Productkwaliteit en -innovatie (Afdeling)
Verantwoordelijke
Vanaf3 nov 2009 → 31 dec 2018
Projecten
1 - 4 of 4
- Microbiële fermentatiestromen als eiwitbron in voedings- en voedertoepassingen van Vlaamse bedrijvenVanaf1 sep 2021 → Heden
- Innovatieve hoogwaardige cosmetische producten afgeleid van planten en plantencellenVanaf1 mei 2021 → Heden
- Duurzame voedselproductie via een geoptimaliseerde productieketen, van grondstof tot verwerkingstechnologie, voor het bekomen van kwaliteitsvollen groenteproducten en ontstane reststromenVanaf1 feb 2015 → 31 jan 2018
- Studie naar Verbeterde Verwerkings-en Valorisatiemogelijkheden voor Appel en PeerVanaf1 nov 2009 → 2 okt 2014
Publicaties
1 - 10 van 17
- Toroidal cans for thermal processing of liquid and solid-liquid mixtures under static and end-over-end rotation(2021)
Auteurs: Bart Van Droogenbroeck, Ozan Altin, Eda Coskun, Estelle De Paepe, Ferruh Erdogdu
- Effect of ascorbic acid, oxygen and storage duration on patulin in cloudy apple juice produced on a semi-industrial scale(2020)
Auteurs: Christelle El Hajj Assaf, Nikki De Clercq, Estelle De Paepe, Geertrui Vlaemynck, E Van Coillie, Els Van Pamel
Pagina's: 487 - 497 - Food Pilot optimaliseert verhittingsprocessen(2020)
Auteurs: Karen Verstraete, Estelle De Paepe
- A novel spiral-filter press for tomato processing: process impact on phenolic compounds, carotenoids and ascorbic acid content(2017)
Auteurs: Lies Kips, Estelle De Paepe, Lieven Van Meulebroek, Romain Larbat, Nathalie Bernaert, Els Van Pamel, Marc De Loose, Katleen Raes, Bart Van Droogenbroeck
Pagina's: 27-37 - Using a novel spiral-filter press technology to biorefine horticultural by-products: The case of tomato. Part I: Process optimization and evaluation of the process impact on the antioxidative capacity(2016)
Auteurs: Lies Kips, Estelle De Paepe, Nathalie Bernaert, Els Van Pamel, Marc De Loose, Katleen Raes, Bart Van Droogenbroeck
Pagina's: 198-205 - Using a novel spiral-filter press technology to biorefine horticultural by-products: The case of tomato. Part II: Evaluation of the process impact on the physical tomato juice quality(2016)
Auteurs: Lies Kips, Estelle De Paepe, Nathalie Bernaert, S Van Weyenberg, Els Van Pamel, Marc De Loose, Katleen Raes, Bart Van Droogenbroeck
Pagina's: 213-220 - A Comparative Study between Spiral-filter press and Belt Press Implemented in a Cloudy Apple Juice Production Process(2015)
Auteurs: Estelle De Paepe, Katleen Coudijzer, Dirk Valkenborg, Kelly Servaes, Marc De Loose, Ludo Diels, Stefaan Voorspoels, Bart Van Droogenbroeck
Pagina's: 986-996 - Pilot-scale Production of Cloudy Juice from Low-quality Pear Fruit under Low-oxygen Conditions(2015)
Auteurs: Estelle De Paepe, Katleen Coudijzer, Bart Noten, Dirk Valkenborg, Kelly Servaes, Marc De Loose, Ludo Diels, Stefaan Voorspoels, Bart Van Droogenbroeck
Pagina's: 827-837 - Variability of the phenolic profiles in the fruits from old, recent and new apple cultivars cultivated in Belgium.(2014)
Auteurs: Estelle De Paepe, Dirk Valkenborg, Bart Noten, Kelly Servaes, Bart Van Droogenbroeck, Ludo Diels, Marc De Loose, Stefaan Voorspoels
- Zeg niet zomaar fruitpers(2014)
Auteurs: Bart Van Droogenbroeck, Estelle De Paepe, Patrick Dieleman
Pagina's: 34-35