< Terug naar vorige pagina

Onderzoeker

Didier Ebo

  • Onderzoeksdoeleinden:Mijn expertise bevindt zich vooral in het domein van het fundamenteel en translationeel onderzoek naar mechanismen van basofoel- en mast cel gerelateerde aandoeningen. Bijzondere aandacht wordt daarbij besteed aan geneesmiddelenovergevoeligheid maar tevens allergie ten op zichte van voedsel en hymenopteragif. Een topic dat mijn bijzondere interesse geniet is allergie tijdens anesthesie.Unieke expertise in het domein van cannabisallergie.
  • Trefwoorden:ALLERGIE, Geneeskunde
  • Disciplines:Anesthesiologie niet elders geclassificeerd, Allergologie, Inflammatie, Laboratoriumgeneeskunde niet elders geclassificeerd, Cellulaire signaaltransmissie, Moleculaire en celbiologie niet elders geclassificeerd, Moleculaire diagnostiek, Diagnostiek niet elders geclassificeerd, Immunologie niet elders geclassificeerd
  • Onderzoekstechnieken:Het basofielen en mast cellen onderzoek behelst vooral functionele flow cytometrie met analyses van deze cellen op individueel celniveau dat gekoppeld wordt aan microscopie.Voor mast cellen wordt daarbij gebruik gemaakt van gekweekte humane mast cellen. Niet van dier modellen of (getransfecteerde) cellijnen.
  • Gebruikers van onderzoeksexpertise:er wordt een platform aangeleverd voor functionele flow cytometrische analyse, vooral van basofielen en mast cellen.