< Terug naar vorige pagina

Onderzoeker

Debbie Le Blon

  • Onderzoeksexpertise:Cel cultuur en assays voor muis en humane primaire immuuncellen (oa. T-cellen, macrofagen en dendritische cellen) en stamcellen (oa. embryonale, geïnduceerde pluripotente, mesenchymal en neurale stamcellen). Ex vivo genetische modificatie van celpopulaties dmv. mRNA, DNA plasmiden, transposons en lentivirale vectoren. Meer-kleuren flow cytometrie voor celfenotypering. Meer-kleuren immunocytochemie voor celfenotypering. Proefdiermodellen voor neuro-inflammatie (oa. EAE en cuprizone muismodellen voor multipele sclerose). Transplantatie van stamcellen in hersenen en ruggenmerg van muizen. Het ontwikkelen van beenmerg chimere muizen. Meer-kleuren en kwantitatieve analyse van immunofluorescentie microscopie voor de analyse van neuro-inflammatie.
  • Trefwoorden:STAMCELLEN, CELCULTUREN, ONTSTEKING, MUISMODELLEN, Geneeskunde
  • Disciplines:Inflammatie, Transplantatie immunologie, Neurologische en neuromusculaire ziekten
  • Onderzoekstechnieken:Cel cultuur en assays. Ex vivo genetische modificatie van celpopulaties dmv. lentivirale transductie, electroporatie en lipofectie. Meer-kleuren flow cytometrie. Meer-kleuren immunocytochemie. Proefdiermodellen voor neuro-inflammatie (oa. EAE en cuprizone muismodellen voor multipele sclerose). Transplantatie van stamcellen in hersenen en ruggenmerg van muizen. Het ontwikkelen van beenmerg chimere muizen. Meer-kleuren en kwantitatieve analyse van immunofluorescentie microscopie.
  • Gebruikers van onderzoeksexpertise:Onderzoekers geïnteresseerd in muismodellen voor neuroinflammatie en analyse van neuroimmunologie zowel in vivo als in vitro.