< Terug naar vorige pagina

Onderzoeker

Debbie Le Blon

  • Onderzoeksdoeleinden:Cel cultuur en assays voor muis en humane primaire immuuncellen (oa. T-cellen, macrofagen en dendritische cellen) en stamcellen (oa. embryonale, geïnduceerde pluripotente, mesenchymal en neurale stamcellen).Ex vivo genetische modificatie van celpopulaties dmv. mRNA, DNA plasmiden, transposons en lentivirale vectoren. Meer-kleuren flow cytometrie voor celfenotypering.Meer-kleuren immunocytochemie voor celfenotypering.Proefdiermodellen voor neuro-inflammatie (oa. EAE en cuprizone muismodellen voor multipele sclerose).Transplantatie van stamcellen in hersenen en ruggenmerg van muizen.Het ontwikkelen van beenmerg chimere muizen.Meer-kleuren en kwantitatieve analyse van immunofluorescentie microscopie voor de analyse van neuro-inflammatie.
  • Trefwoorden:STAMCELLEN, CELCULTUREN, ONTSTEKING, MUISMODELLEN, Geneeskunde
  • Disciplines:Inflammatie, Transplantatie immunologie, Neurologische en neuromusculaire ziekten
  • Onderzoekstechnieken:Cel cultuur en assays.Ex vivo genetische modificatie van celpopulaties dmv. lentivirale transductie, electroporatie en lipofectie.Meer-kleuren flow cytometrie.Meer-kleuren immunocytochemie.Proefdiermodellen voor neuro-inflammatie (oa. EAE en cuprizone muismodellen voor multipele sclerose).Transplantatie van stamcellen in hersenen en ruggenmerg van muizen.Het ontwikkelen van beenmerg chimere muizen.Meer-kleuren en kwantitatieve analyse van immunofluorescentie microscopie.
  • Gebruikers van onderzoeksexpertise:Onderzoekers geïnteresseerd in muismodellen voor neuroinflammatie en analyse van neuroimmunologie zowel in vivo als in vitro.