Onderzoeker
Christof Van Poucke
- Disciplines:Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie niet elders geclassificeerd, Analytische scheidings- en detectietechnieken, Analytische spectrometrie
Affiliaties
- Technologie en Voeding (Onderzoekseenheid)
Lid
Vanaf1 jan 2019 → Heden - Voedselveiligheid (Afdeling)
Lid
Vanaf15 sep 2014 → 31 dec 2018
Projecten
1 - 9 of 9
- Nieuwe open strategie voor de controle van commerciële microbiële fermentatievoedingsproducten op onzuiverheden: voedingssupplementen en vitamines als proof-of-concept.Vanaf1 mrt 2023 → Heden
- Chemische emissies van offshore windmolenparken: evaluatie van impact, hiaten en mogelijkheden.Vanaf21 sep 2022 → Heden
- Understanding the physiological response of crops to chitin in the growing medium: a metabolomics approachVanaf15 apr 2021 → 14 apr 2022
- Valorisatie van algen voor een betere smaakVanaf15 jul 2018 → 31 mrt 2023
- Detection and quantification of allergens in foods and minimum eliciting doses in food allergic individualsVanaf1 mrt 2018 → 31 aug 2022
- Ontwikkeling van een multi-targetmethode ter analyse van plantentoxines in voedingssupplementenVanaf1 feb 2017 → 13 nov 2019
- Ontwikkeling en toepassing van een snelle methode voor de kwantificatie van de thermoresistente, bacteriële, proteolytische activiteit in rauwe melkVanaf1 mei 2016 → 28 feb 2018
- Ontwikkeling en validatie van een kwantitatieve LC-MS/MS methode als referentie voor de detectie in verwerkte voeding van allergenen (hazelnoot, pindanoot, melk en ei)Vanaf1 mrt 2016 → 12 aug 2020
- Meetplatform chromatografie/massaspectrometrie voor plant, dier en voedingVanaf1 apr 2014 → Heden
Publicaties
1 - 10 van 81
- Assessment of transcriptional reprogramming of lettuce roots in response to chitin soil amendment(2023)
Auteurs: Leilei Li, Moritz Kaufmann, Moffat Makechemu, Christof Van Poucke, Ellen De Keyser, Mieke Uyttendaele, Cyril Zipfel, Bart Cottyn, Joël F. Pothier
- Optimization of a sample preparation workflow based on UHPLC-MS/MS method for multi-allergen detection in chocolate: An outcome of the ThRAll project(2023)
Auteurs: Jean Henrottin, Rosa Pilolli, Anne-Catherine Huet, Christof Van Poucke, Chiara Nitride, Marc De Loose, Olivier Tranquet, Colette Larré, Karine Adel-Patient, Hervé Bernard, et al.
- Jasmonic Acid and Salicylic Acid Levels in Defense Response of Azalea (Rhododendron simsii Hybrid) to Broad Mite (Polyphagotarsonemus latus)(2022)
Auteurs: Leen Leus, Gil Luypaert, Emmy Dhooghe, Johan Witters, Els Pauwels, Christof Van Poucke, Els Van Pamel, Johan Van Huylenbroeck, Joachim Audenaert
- Sunflower Bark Extract as a Biostimulant Suppresses Reactive Oxygen Species in Salt-Stressed Arabidopsis(2022)
Auteurs: , , , , , Christof Van Poucke, Bart Van Droogenbroeck, , , , et al.
- Potential of microalgae as flavoring agents for plant-based seafood alternatives(2022)
Auteurs: Bert Coleman, Bavo De Witte, Barbara Duquenne, Christof Van Poucke, Johan Robbens, Koen De Reu, Klaas Timmermans, Ann Ruttens, Lander Blommaert, Koenraad Muylaert, et al.
- Ability of (extruded) pea protein products to partially replace pork meat in emulsified cooked sausages(2022)
Auteurs: Keshia Broucke, Christof Van Poucke, Barbara Duquenne, Bavo De Witte, Marie-Christin Baune, Volker Lammers, Nino Terjung, Sandra Ebert, Monika Gibis, Jochen Weiss, et al.
- Development of incurred chocolate bars and broth powder with six fully characterised food allergens as test materials for food allergen analysis(2022)
Auteurs: Anne-Catherine Huet, Melody Paulus, Jean Henrottin, Chantal Brossard, Olivier Tranquet, Hervé Bernard, Rosa Pilolli, Chiara Nitride, Colette Larré, Karine Adel-Patient, et al.
Pagina's: 2553–2570 - Development and Validation of a Quantitative Method for Multiple Allergen Detection in Food Using Concatemer-Based Isotope Dilution Mass Spectrometry(2022)
Auteurs: Maxime Gavage, Kaatje Van Vlierberghe, Marc Dieu, , , Marc De Loose, Kris Gevaert, , Christof Van Poucke
- Derde Nieuwsbrief van het NRL voor Voedselallergenen(2021)
Auteurs: Anne-Catherine Huet, Isabel Taverniers, Christof Van Poucke
Aantal pagina's: 12 - Antitranspirants putrescine and abscisic acid improve acclimatization of micropropagated spathiphyllum 'lima' regel(2021)
Auteurs: Emmy Dhooghe, Peter Lootens, Christof Van Poucke, Ellen De Keyser, Johan Van Huylenbroeck
Pagina's: 67-77