Onderzoeker
Bruno De Meulenaer
- Trefwoorden:verpakken van levensmiddelen, levesmiddelenchemie, chemische voedselveiligheid
- Disciplines:Industriële chemie, Voedselchemie en moleculaire gastronomie, Voedselgisting, Forensische chemie, Agrovoeding mechatronica, Nucleaire chemie, Voedsel en additieven engineering, Levensmiddelenchemie, Biogeochemische cycli, Straling en materie, Voedselfysica, Food sensory sciences, Voedselverpakking, -conservering en -veiligheid
Affiliaties
- Vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → Heden - Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit (Departement)
Lid
Vanaf1 nov 1995 → 31 dec 2017 - Vakgroep Toegepaste Analytische en Fysische Chemie (Departement)
Lid
Vanaf1 sep 1994 → 30 sep 1995
Projecten
1 - 10 of 35 results
- Niet-thermische plasma technologie als innovatieve strategie voor levensmiddelenconserveringVanaf1 jan 2020 → HedenFinanciering: BOF - projecten
- Modulair Gemodificeerde Atmosfeer Incubatie SysteemVanaf1 jun 2018 → HedenFinanciering: BOF - Andere acties
- INNIBEL: Innameschatting van nikkel via voeding voor de Belgische bevolking en onderzoek naar bronnen van nikkelcontaminatieVanaf1 mrt 2017 → 28 feb 2019Financiering: Ministerie van Sociale Zaken, Volksgezondheid en Leefmilieu
- De wijziging van traditionele naar nieuwe rooktechnieken in Ghana: chemischeen microbiologische voedselveiligheidsimplicaties ten aanzien van aanbevelingen voor het behalen van voedselzekerheidssobjectievenVanaf1 okt 2015 → 31 dec 2020Financiering: BOF - Nieuwe Onderzoeksinitiatieven
- Optimale barrières voor duurzame levensmiddelenverpakkingen: balans tussen over- en onderverpakken.Vanaf1 okt 2015 → 30 sep 2019Financiering: IWT / VLAIO - VIS
- Ontwikkeling van innovatieve geïntegreerde zuurstofwegvangende concepten masterbatches voor kunststoffen toepassingen door het moduleren unieke katalysator en activator combinatiesVanaf1 sep 2015 → 31 aug 2016Financiering: IWT / VLAIO - indirecte financiering via de bedrijfswereld
- Tandem Quadrupool massaspectrometer voor accurate kwantitatieve analyse van allergenen en eiwitmodificaties in levensmiddelenVanaf1 jun 2015 → 31 mei 2017Financiering: BOF - Andere acties
- RT 13/11 VITADEK 1: Consumptie van voedingssupplementen en verrijkte voedingsmiddelen en het risico op het overschrijven van de veilige innamen voor vetoplosbare vitaminen (A,D,E,K)Vanaf1 sep 2014 → 28 feb 2018Financiering: Ministerie van Sociale Zaken, Volksgezondheid en Leefmilieu
- RT 13/12 BIOGAMI 3: Blootstelling en risicobeoordeling van biogene aminen voor de Belgische bevolkingVanaf1 mei 2014 → 28 feb 2017Financiering: Ministerie van Sociale Zaken, Volksgezondheid en Leefmilieu
- Geïntegreerde optische sensoren in verpakkingen voor levensmiddelen voor vroegtijdige detectie van bederf en controle van verpakkingsintegriteitVanaf1 nov 2013 → 31 okt 2017Financiering: SBO (Strategisch Basisonderzoek)
Publicaties
1 - 10 of 265 results
- Position paper on the use of an 'estimated acceptable concentration' (EAC) as basis for a control policy's action level for carcinogens unintentionally present in food(2021)
Auteurs: Wendie Claeys, Bruno De Meulenaer, Sarah De Saeger, Christophe Matthys, Luc Pussemier, Andreja Rajkovic, Marie-Louise Scippo, Christiane Vleminckx, Xavier Van Huffel, Peter Hoet
Pagina's: 324 - 332 - Kinetic modeling of malondialdehyde reactivity in oil to simulate actual malondialdehyde formation upon lipid oxidation(2021)
Auteurs: Angelique Vandemoortele, Philippe Heynderickx, Ludivine Leloup, Bruno De Meulenaer
Aantal pagina's: 1 - Nickel in foods sampled on the Belgian market : identification of potential contamination sources(2020)
Auteurs: Mehrnoosh Babaahmadifooladi, Liesbeth Jacxsens, Bruno De Meulenaer, Gijs Du Laing
Pagina's: 607 - 621 - Identification of key sensory attributes of Sambal-Terasi, impact of different type of Terasi, chemical characteristics and salt addition(2020)
Auteurs: Mery Damanik Ambarita, Katleen Raes, Bruno De Meulenaer
Pagina's: 561 - 571 - Impact of whey protein hydrolysates on the formation of 2,5-dimethylpyrazine in baked food products(2020)
Auteurs: Gustavo Luis Leonardo Scalone, Angelos-Gerasimos Ioannidis, Prabin Lamichhane, Frank Devlieghere, Norbert De Kimpe, Keith Cadwallader, Bruno De Meulenaer
Aantal pagina's: 1 - Impact of different enzymatic hydrolysates of whey protein on the formation of pyrazines in Maillard model systems(2019)
Auteurs: Gustavo Luis Leonardo Scalone, Prabin Lamichhane, Tatiana Cucu, Norbert De Kimpe, Bruno De Meulenaer
Pagina's: 533 - 544 - Early sowing and harvesting as effective measures to reduce stalk borer injury, Fusarium verticillioides incidence and associated fumonisin production in maize(2019)
Auteurs: Richard Raphael Madege, Sofie Landschoot, Martin Kimanya, Bendantukuka Tiisekwa, Bruno De Meulenaer, Boris Bekaert, Kris Audenaert, Geert Haesaert
Pagina's: 151 - 161 - Effect of packaging oxygen transmission rate on the shelf life of ready-to-heat foods susceptible to postcontamination during refrigerated and illuminated storage(2019)
Auteurs: Maarten Baele, An Vermeulen, Frederic Leloup, Dimitri Adons, Roos Peeters, Frank Devlieghere, Bruno De Meulenaer, Peter Ragaert
Pagina's: 99 - 111 - Cocoa-specific flavor components and their peptide precursors(2019)
Auteurs: Gustavo Luis Leonardo Scalone, Kathrin Textoris-Taube, Bruno De Meulenaer, Norbert De Kimpe, Johannes Wöstemeyer, Jürgen Voigt
Pagina's: 503 - 515 - Spoilage evaluation of raw Atlantic salmon (Salmo salar) stored under modified atmospheres by multivariate statistics and augmented ordinal regression(2019)
Auteurs: Anna Kuuliala, Marc Sader, Antonio Mattia Solimeo, Raul Perez Fernandez, Mieke Vanderroost, Bernard De Baets, Bruno De Meulenaer, Peter Ragaert, Frank Devlieghere
Pagina's: 46 - 57