Onderzoeker
Bruno De Meulenaer
- Trefwoorden:verpakken van levensmiddelen, levesmiddelenchemie, chemische voedselveiligheid
- Disciplines:Levensmiddelenchemie, Voedselverpakking, -conservering en -veiligheid
Affiliaties
- Vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid (Departement)
Verantwoordelijke
Vanaf1 okt 2022 → Heden - Vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2022 → Heden - Vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → Heden - Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit (Departement)
Lid
Vanaf1 nov 1995 → 31 dec 2017 - Vakgroep Toegepaste Analytische en Fysische Chemie (Departement)
Lid
Vanaf1 sep 1994 → 30 sep 1995
Projecten
1 - 10 of 40
- De impact van niet-thermische plasmabehandeling op lipide-oxidatieVanaf1 sep 2024 → HedenFinanciering: BOF - doctorale mandaten
- Naar intelligente optimalisatie en inzicht in het meerfasige productieproces van diepgevroren voorgebakken aardappelfriet, rekening houdend met variabele inkomende aardappelen, de uiteindelijke kwaliteit van de Belgische friet en proceswaterbeheer (Intelligent-FRY)Vanaf1 jan 2024 → HedenFinanciering: VLAIO - Flanders' FOOD - cSBO
- Onderzoek rond de chemische kwaliteit en veiligheid van levensmiddelenVanaf1 jan 2024 → HedenFinanciering: BOF - projecten
- Geïntegreerd veelzijdig platform voor staalvoorbereiding, 2D gaschromatografische scheiding en Orbitrap massaspectrometrische identificatie en kwantificatie van (semi-)vluchtige organische stoffen in milieu-, voedings- en biologische stalenVanaf1 mei 2022 → HedenFinanciering: FWO Middelzware apparatuur
- Smart verpakkingen films op basis van natuurlijke materialen: Mogelijke als vertraagde afgifte dragers en voedselkwaliteit indicatorenVanaf1 dec 2021 → HedenFinanciering: BOF - postdoctorale mandaten
- Niet-thermische plasma technologie als innovatieve strategie voor levensmiddelenconserveringVanaf1 jan 2020 → HedenFinanciering: BOF - projecten
- Modulair Gemodificeerde Atmosfeer Incubatie SysteemVanaf1 jun 2018 → 31 mei 2021Financiering: BOF - Andere acties
- INNIBEL: Innameschatting van nikkel via voeding voor de Belgische bevolking en onderzoek naar bronnen van nikkelcontaminatieVanaf1 mrt 2017 → 28 feb 2019Financiering: Ministerie van Sociale Zaken, Volksgezondheid en Leefmilieu
- De wijziging van traditionele naar nieuwe rooktechnieken in Ghana: chemische en microbiologische voedselveiligheidsimplicaties ten aanzien van aanbevelingen voor het behalen van voedselzekerheidssobjectievenVanaf1 okt 2015 → 31 dec 2020Financiering: BOF - Nieuwe Onderzoeksinitiatieven
- Optimale barrières voor duurzame levensmiddelenverpakkingen: balans tussen over- en onderverpakken.Vanaf1 okt 2015 → 30 sep 2019Financiering: IWT / VLAIO - VIS
Publicaties
1 - 10 van 310
- Nutritional, phytochemical, and safety profiling of Senegalia seeds, promising wild legumes in the arid and semi-arid tropics(2024)
Auteurs: Moustapha Drabo, Els Van Damme, Tibo De Coninck, Isabel Verbeke, Bruno De Meulenaer, Aly Savadogo, Katleen Raes
- Nutritional quality of the traditionally cooked Zamnè, a wild legume and a delicacy in Burkina Faso : assessment of the process effectiveness and the properties of cooking alkalis(2024)
Auteurs: Moustapha Drabo, Habtu Shumoy Abraha, Bruno De Meulenaer, Aly Savadogo, Katleen Raes
Pagina's: 1279 - 1293 - Development of a GC-FID method for quantitative characterisation of polyglycerols in polyglycerol polyricinoleate (PGPR) present in a lipid matrix(2024)
Auteurs: Chunxia Su, Paul Van der Meeren, Bruno De Meulenaer
Pagina's: 479 - 494 - Spoilage of poultry and fresh cut vegetables : the role of the microbiome and packaging conditions in volatile organic compounds production(2023)
Auteurs: Angelos Gerasimos Ioannidis, Bruno De Meulenaer, Frank Devlieghere
- The nutritional quality of the red mangrove crab (Ucides occidentalis), harvested at two reserves in the Guayas estuary(2023)
Auteurs: Andrée De Cock, Marie Anne Eurie Forio, Bruno De Meulenaer, Filip Tack, Luis Dominguez-Granda, Peter Goethals
- Fingerprinting methods for origin and variety assessment of rice : development, validation and data fusion experiments(2023)
Auteurs: Jet Van De Steene, Joeri Ruyssinck, Juan-Antonio Fernandez-Pierna, Lore Vandermeersch, An Maes, Herman Van Langenhove, Christophe Walgraeve, Kristof Demeestere, Bruno De Meulenaer, Liesbeth Jacxsens, et al.
- Protein interactions during dry and wet heat pre-treatment of skim milk powder (dispersions) and their effect on the heat stability of recombined filled evaporated milk(2023)
Auteurs: Jianfeng Wu, Simin Chen, Els Van Damme, Bruno De Meulenaer, Paul Van der Meeren
- Analytics and applications of polyglycerol polyricinoleate (PGPR)—Current research progress(2023)
Auteurs: Chunxia Su, Bruno De Meulenaer, Paul Van der Meeren
Pagina's: 4282 - 4301 - Impact of sodium orthophosphate, sodium pyrophosphate or sodium citrate addition via dry-salting on the properties of low-moisture part skim mozzarella(2023)
Auteurs: Chak Ming To, Teng Wang, Pieter Vermeir, Bruno De Meulenaer, Koen Dewettinck, Paul Van der Meeren
- Non-thermal plasma decontamination using a multi-hollow surface dielectric barrier discharge : impact of food matrix composition on bactericidal efficacy(2023)
Auteurs: Klaas De Baerdemaeker, Amber Van Reepingen, Anton Nikiforov, Bruno De Meulenaer, Nathalie De Geyter, Frank Devlieghere