Onderzoeker
Bart Van Droogenbroeck
- Disciplines:Genetica niet elders geclassificeerd, Duurzame landbouw, Food sensory sciences, Landbouwwetenschappen, diergeneeskunde en levensmiddelenwetenschappen niet elders geclassificeerd, Gewaswetenschappen, Voedseltechnologie, Biochemie van planten, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen niet elders geclassificeerd, Biotechnologie voor landbouw, bosbouw, visserij en aanverwante wetenschappen niet elders geclassificeerd, Productie van landbouwgewassen niet elders geclassificeerd, Voedsel en additieven engineering, Agrarische landbouw en biotechnologie
Affiliaties
- Technologie en Voeding (Onderzoekseenheid)
Lid
Vanaf1 jan 2019 → Heden - Productkwaliteit en -innovatie (Afdeling)
Lid
Vanaf2 apr 2007 → 31 dec 2018
Projecten
1 - 10 of 25
- Vermarkting en productkwaliteit als sleutels voor het succes van de goudsbloemteeltVanaf1 dec 2022 → Heden
- Veranderen van handelingen en gewoontes door open, verantwoordelijke en sociale innovatie naar zero voedselafvalVanaf1 okt 2022 → Heden
- Het opzetten van een lokale, duurzame sojaketenVanaf1 mei 2022 → Heden
- Microbiële fermentatiestromen als eiwitbron in voedings- en voedertoepassingen van Vlaamse bedrijvenVanaf1 sep 2021 → Heden
- Innovatieve hoogwaardige cosmetische producten afgeleid van planten en plantencellenVanaf1 mei 2021 → Heden
- Malnutritie en voedselverliezen beperken in de zorgVanaf1 apr 2021 → Heden
- Evaluation of food quality throughout the vegetable processing chainVanaf1 sep 2020 → Heden
- Innovatieve verwerking van groenten en aardappelenVanaf1 apr 2018 → 30 sep 2021
- Optimaal gebruik en valorisatie van Cichorium biomassaVanaf1 apr 2018 → 30 jun 2021
- EXPLORATIE VAN ALTERNATIEVE GRONDSTOFFEN VOOR TOEPASSING IN DE VOEDINGSSECTORVanaf1 feb 2018 → 30 apr 2022
Publicaties
1 - 10 van 81
- Valorisation of mineral nitrogen from livestock barns as slow-release fertilizer or animal feed(2022)Series: ILVO Mededeling
Auteurs: Eva Brusselman, Fien Amery, Edward Belderbos, Thibault Cloet, Luis Corbalá Robles, Maarten De Boever, Sam De Campeneere, Carolien De Cuyper, Tinka De Decker, Evelyne Delezie, et al.
Aantal pagina's: 108 - Application of Belgian endive (Cichorium intybus var. foliosum) dietary fiber concentrate to improve nutritional value and functional properties of plant-based burgers(2022)
Auteurs: Anna Twarogowska, Bart Van Droogenbroeck, Ilse Fraeye
- Influence of cultivar and growing location on composition and functionality of dietary fibre concentrates produced from forced roots of Belgian endive (Cichorium intybus var. foliosum)(2021)
Auteurs: Anna Twarogowska, Bart Van Droogenbroeck
- Opportunities within the agri-food system to encourage a nutritionally balanced diet– Part II(2021)
Auteurs: Els Van Pamel, Gerda Cnops, Bart Van Droogenbroeck, Evelyne Delezie, Geert Van Royen, Geertrui Vlaemynck, Karen Bekaert, Isabel Roldán-Ruiz, Maarten Crivits, Nathalie Bernaert, et al.
Pagina's: 573-600 - Opportunities within the agri-food system to encourage a nutritionally balanced diet– Part I(2021)
Auteurs: Els Van Pamel, Gerda Cnops, Bart Van Droogenbroeck, Evelyne Delezie, Geert Van Royen, Geertrui Vlaemynck, Jonas Aper, Hilde Muylle, Karen Bekaert, Kris Cooreman, et al.
- Voorbehandeling en verwerkingsmogelijkheden van reststromen(2020)
Auteurs: Xavier Vermeersch, Frederik Van Meulder, Sofie De Man, Geertrui Vlaemynck, Bart Van Droogenbroeck
Aantal pagina's: 173 - Thermal processing of kale purée: The impact of process intensity and storage on different quality related aspects(2019)
Auteurs: Wibowo Scheling, Adebayo Lateef Afuape, Sofie De Man, Nathalie Bernaert, Bart Van Droogenbroeck, Tara Grauwet, Ann Van Loey, Marc Hendrickx
- Comparing the impact of high pressure, pulsed electric field and thermal pasteurization on quality attributes of cloudy apple juice using targeted and untargeted analyses(2019)
Auteurs: Wibowo Scheling, Esther Aba Essel, Sofie De Man, Nathalie Bernaert, Bart Van Droogenbroeck, Tara Grauwet, Ann Van Loey, Marc Hendrickx
Pagina's: 64-77 - A novel double-blind, placebo-controlled food challenge matrix for milk and raw egg(2019)
Auteurs: Marjolein Vandekerckhove, Bart Van Droogenbroeck, Marc De Loose, Katleen Coudijzer, Myriam Van Winckel, Philippe Gevaert, Hilde Lapeere
Pagina's: 1-9 - Innovative refractance window drying technology to keep nutrient value during processing(2019)
Auteurs: Nathalie Bernaert, Bart Van Droogenbroeck, Els Van Pamel, Hendrik De Ruyck
Pagina's: 22-24
Gelinkte datasets
1 - 1 van 1