Onderzoeker
Ashok Patel
- Disciplines:Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie, Andere chemie, Voeding en dieetkunde, Productie van landbouwdieren
Affiliaties
- Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2012 → 30 sep 2016
Projecten
1 - 3 of 3
- Structuur-functie eigenschappen van op wax gebaseerde oleogels in rijstzemelenolieVanaf1 sep 2016 → 31 dec 2017Financiering: BOF - Nieuwe Onderzoeksinitiatieven
- Het structureren van vloeibare olie door vorming van emulsies om voedingsproducten te ontwikkelen vrij van verzadigde vetten.Vanaf1 okt 2014 → 30 sep 2018Financiering: BOF - Nieuwe Onderzoeksinitiatieven
- Emulsie templated structurering van vloeibare olie voor de toekomstige ontwikkeling van verzadigd vet-vrij voedselVanaf1 sep 2013 → 31 aug 2017Financiering: Marie Curie - Mensen
Publicaties
1 - 10 van 63
- High internal phase emulsion (HIPE)-templated biopolymeric oleofilms containing an ultra-high concentration of edible liquid oil(2018)
Auteurs: Wahyu Wijaya, Paul Van der Meeren, Ashok Patel
Pagina's: 1993 - 1997 - Cold-set gelation of whey protein isolate and low-methoxyl pectin at low pH(2017)
Auteurs: Wahyu Wijaya, Paul Van der Meeren, Ashok Patel
Pagina's: 35 - 45 - Mixed surfactant systems of sucrose esters and lecithin as a synergistic approach for oil structuring(2017)
Auteurs: Mohd Dona Bin Sintang, Sabine Danthine, Ashok Patel, Tom Rimaux, Davy Van de Walle
Pagina's: 387 - 396 - Emulsion-templated liquid oil structuring with soy protein and soy protein : U+03BA-carrageenan complexes(2017)
Auteurs: Iris Tavernier, Ashok Patel, Paul Van der Meeren
Pagina's: 107 - 120 - Oil structuring properties of monoglycerides and phytosterols mixtures(2017)
Auteurs: Mohd Dona Bin Sintang, Tom Rimaux, Davy Van de Walle, Koen Dewettinck, Ashok Patel
- Functional colloids from proteins and polysaccharides for food applications(2017)
Auteurs: Wahyu Wijaya, Ashok Patel, Arima Diah Setiowati, Paul Van der Meeren
Pagina's: 56 - 69 - High internal phase emulsions stabilized solely by whey protein isolate-low methoxyl pectin complexes : effect of pH and polymer concentration(2017)
Auteurs: Wahyu Wijaya, Paul Van der Meeren, Christofora Hanny Wijaya, Ashok Patel
Pagina's: 584 - 594 - Stabilization of oil-in-water emulsions by whey protein isolate-low methoxyl pectin complexes(2016)
Auteurs: Wahyu Wijaya, Ashok Patel, Christofora Hanny Wijaya, Paul Van der Meeren
Aantal pagina's: 1 - High internal phase emulsion stabilized solely by whey protein isolate and low methoxyl complexes(2016)
Auteurs: Wahyu Wijaya, Ashok Patel, Paul Van der Meeren
Pagina's: 110 - 110 - Protein-polysaccharide particles: a new generation of food grade emulsifier(2016)
Auteurs: Wahyu Wijaya, Ashok Patel, Christofora Hanny Wijaya, Paul Van der Meeren
Aantal pagina's: 1