KdG Racewagen

De KdG Racewagen doet een recordpoging op het circuit van Zolder.

VIVES - CIRCULAIRE ECONOMIE

Wil je weten wat er zoal kan in de circulaire economie? Vives werkte er aan mee. 

DataSmart Wijzer

Perfectioneer je website, sociale media en nieuwsbrieven. Ga vooruit in een digitale wereld met de DataSmart Wijzer. Registreer je nu om de voor jou meest relevante informatie te zien te krijgen. Maak vandaag je account aan en word wijzer met de DataSmart Wijzer! Vind ook meer informatie op het webinar. Een onderzoeksproject van Odisee Hogeschool.

ODISEE LOCKDOWN vDEF

Stefanie Beghein, contactpersoon voor Blikopener aan Odisee Hogeschool vertelt hoe zij precies verderwerken met hun aanbod praktijkgericht onderzoek tijdens de maatregelen ten gevolge van COVID-19. Op afstand, veilig maar even enthousiast en gedreven. Merken ze verschil met de periode voor de maatregelen?

UCLL ASTMAPPING

UCLL installeerde snuffelpalen in Hasselt en tracht zo een beter beeld te krijgen waar en op welke manier astmapatiënten luchtverontreiniging ervaren. Wil je weten hoe? Bekijk dan dit filmpje!

ERASMUS Toekomsttuinen

Dat de onderzoekers aan de Vlaamse #hogescholen van vele markten thuis zijn bewijst dit project van Erasmushogeschool Brussel.

Odisee bouwknopen

Odisee ontwikkelde in samenwerking met de sectororganisaties en de ondersteuning van hogeschool PXL voor de 3D-visualisaties, een applicatie die via ondermeer de visuele ondersteuning naast een hogere kwaliteit, ook het volledige bouwproces vloeiender zal laten verlopen. 

Expertisecentrum Publieke Impact Bezoekersprofielen

Wie is de bezoeker van een publieksevenement? We ontwikkelden een tool waarmee steden, gemeenten en andere organisatoren van evenementen een inzicht kunnen verwerven in de profielen van de verschillende bezoekers van een evenement, zowel op voorhand als na afloop van het evenement. Inzicht in deze profielen zal toelaten om nauwkeurigere vraagvoorspellingen naar mensen, middelen en materiaal te genereren, maar ook om de betrokkenheid van bezoekers te vergroten.

SUSSOL Project

Is dit nu puur chemie of ook een artificiële intelligentie project? Zeker is dat Artificial intelligence een hoofdrol speelde in het Sussol-project van Karel de Grote Hogeschool (KDG) en Eco-point. AI-algoritmes hielpen de grote hoeveelheid data te verwerken en zo sneller duurzamere solventen te ontwikkelen.

MUV (Mobility Urban Values)

In het EU-onderzoeksproject MUV (Mobility Urban Values) onderzoeken de stad Gent en LUCA School of Arts, samen met 12 partners uit 8 verschillende EU-landen, hoe we de stedelijke mobiliteit kunnen verbeteren via een combinatie van gedragsveranderingstechnieken, nieuwe technologiën en designstrategieën. Het onderzoek en de opleiding Beeldende Vormgeving van LUCA betrok gebruikers, bewoners en studenten in een iteratief co-creatieproces dat resulteerde in een pilootproject in Muide-Meulestede en in een campage die zich richt naar studenten in Gent.

#SHEDIDIT

#SHEDIDIT is een platform voor vrouwelijke ondernemers met migratie-achtergrond. Netwerken, coachen, luisteren, begeleiden: ondernemende vrouwen met migratieroots krijgen een stem en ondersteuning via #SheDIDIT. Een duwtje in de rug voor vrouwelijk talent.

HOGENT KRIKET

Onderzoekers van HOGENT werkten samen met KRIKET aan de allereerste Belgische krekel-reep.

Wanted: project leader and technical architect for the FRIS-programma

De onderzoekers van HOWEST University of Applied Sciences (Hogeschool West-Vlaanderen) werken samen met #BeMobile aan oplossingen voor iets waar bijna elke Vlaming mee kampt: de #files