< Terug naar vorige pagina

Project

AmPERSand: Ontwikkeling en analyse van een Programming Education Runtime System met toepassingen in programmeeronderwijs.

Programmeren is een vaardigheid die steeds belangrijker wordt in de industrie en in verschillende wetenschappelijke domeinen, maar veel studenten hebben moeite om deze vaardigheid te verwerven. Dit heeft geleid tot een tekort aan programmeurs wereldwijd. Om dit te verhelpen, wordt programmeeronderwijs steeds vaker geïntroduceerd in het secundair onderwijs. Leerkrachten hebben echter moeite om een hele klas te begeleiden bij het leren programmeren, omdat leerlingen constant vragen hebben over foutboodschappen in de programmeertaal. Dit effect wordt versterkt doordat industriële programmeertalen ontworpen zijn voor expert programmeurs om efficiënte programma's te schrijven die efficiënt uitgevoerd worden door computers, wat vaak leidt tot ontwerpbeslissingen die niet geschikt zijn voor beginners. Dit project ziet een kans om de efficiëntie van het leren programmeren te verhogen en de complexiteit te verlagen door het concept Programming Education Runtime System (PERS) te introduceren. Dit is een systeem dat bedoeld is om het leren van leerlingen en het begeleiden van leerkrachten te ondersteunen. Het systeem doet dit voornamelijk door automatische feedback te geven die bij standaard runtime systemen door de leerkracht gegeven moet worden. Een specifieke implementatie hiervan, amPERSand, zal worden ontwikkeld om programmeren geleidelijk aan te leren met feedback en foutboodschappen die specifiek gericht zijn op de huidige kennis van de leerling.

Datum:1 feb 2023 →  Heden
Trefwoorden:Programming Language Education, PERS, Programming Education Runtime System
Disciplines:Coderingstools en -technieken, testen en debuggen, Taalontwerp, -constructies en -eigenschappen, Programmeertalen en -technologieën, Taalprocessoren, Curriculum en pedagogiek van wetenschappen, technologie en ingenieurswetenschappen
Project type:PhD project