< Terug naar vorige pagina

Infrastructuur

Flanders BioImaging ((FBI)/EBI)

Flanders Bioimaging (FBI) is een interuniversitair consortium gericht op geavanceerde lichtmicroscopie en biomedische beeldvorming, opgezet om de beschikbare infrastructuur in Vlaanderen te integreren, optimaliseren en coördineren. Dit consortium omvat infrastructuur voor de studie vanaf de moleculaire schaal, over kleine en grote diermodellen tot menselijke biomedische beeldvorming.

Het belangrijkste doel is om een naadloze toegang te bieden voor internationale onderzoekers via een koppeling met het EuroBioImaging (EuBI) -project, dat de status van European Research Infrastructure Consortium (ERIC) heeft gekregen in 2019. Daarom biedt FBI advies over experimenteel ontwerp, de praktische organisatie (bijvoorbeeld staal verzending), het gebruik van nieuwe technieken en training van gebruikers in alle aspecten van gegevensverzameling tot analyse en interpretatie.

EuBI maakt ook deel uit van het ESFRI-clusterproject van de European Science Cloud-Life (EOSC-Life), dat cloud gebaseerde computertools en workflows voor de verwerking van biomedische beeldgegevens wil ontwikkelen. FBI streeft dan ook naar naadloze workflows voor het beheer van de data voor de verbonden faciliteiten in Vlaanderen.

Type: Facility
Locatietype: Distributed
Toegankelijkheid: Iedereen
In gebruik: 1 jan 2021 →  Heden
Disciplines: Kankerbiologie, Nucleaire beeldvorming, Immunologie niet elders geclassificeerd, Diagnostische radiologie, Neurowetenschappen niet elders geclassificeerd, Biofarmaceutica, Nanomaterialen, Medische nanotechnologie, Nanobiotechnologie
Trefwoorden: (Pre)klinische beeldvorming, Biomedische beeldvorming, Microscopie