< Terug naar vorige pagina

Project

Versterking van de AGRI-fOod Supply chain naar Industry 5.0 (AGRO5) in de Ecuadoraanse Andes

Het wereldwijde voedselsysteem wordt geconfronteerd met een complexe reeks crises, waarbij een slechte distributie een van de belangrijkste factoren is die honger, voedselverlies en verspilling veroorzaakt. Daarom wordt verwacht dat het voedselsysteem wendbaar, veerkrachtig en duurzaam is. In Ecuador, hoewel de landbouwsector zeer relevant is in de nationale economie, veroorzaakt de slechte voedseldistributie ondervoeding bij kinderen, voedselonzekerheid en slechte levensomstandigheden voor de actoren. Dit project analyseert de agrofood supply chain in de Ecuadoraanse Andes als een cruciaal onderdeel om goodfoodlogistiek te realiseren. Dit project is geïnspireerd op de Industry 5.0-benadering die een visie op de industrie biedt die verder gaat dan efficiëntie en productiviteit als enige doelen. Het stelt het welzijn van de werknemer centraal en maakt gebruik van nieuwe technologieën om welvaart te bieden die verder gaat dan banen en groei, met respect voor de productiegrenzen van de planeet. De doelstellingen van dit project zijn tweeledig: 1) het ontwikkelen van een raamwerk (AGRO5) om de toeleveringsketens voor agrovoeding te verbeteren in de richting van de Industry 5.0-benadering en 2) het opzetten van een leergemeenschap om de transitie te bevorderen op basis van het AGRO5-raamwerk. Het zal de toestand van de toeleveringsketens van de agrovoeding analyseren en het kader implementeren in drie casestudies. Ze zullen corresponderen met drie organisaties die betrokken zijn bij de agrovoedingsketen van verschillende voedselproducten in het centraal-noorden en het zuiden van de Ecuadoraanse Andes. Op landelijk niveau wordt de beoogde leergemeenschap geïnitieerd om de transitie naar Industrie 5.0 te bevorderen.

Datum:1 sep 2022 →  Heden
Trefwoorden:agrifood supply chain, Ecuadorian Andes
Disciplines:Logistiek en supply chain management