< Terug naar vorige pagina

Project

Gelijktijdige detectie van plantpathogene bacteriën, fungi en oömyceten door Nanopore sequencing van meerdere genetische merkers (Nanotect)

Microbiële plantpathogenen veroorzaken ernstige ziektes met aanzienlijke verliezen in economisch belangrijke gewassen wereldwijd. Vroegtijdige opsporing en nauwkeurige kwantificering van pathogenen zijn essentieel voor effectief ziektebeheer en verbetering van agro-ecosystemen. Nieuwe detectietechnologieën zijn over de tijd aanzienlijk verbeterd aangaande nauwkeurigheid en gevoeligheid, toch is de gelijktijdige detectie van meerdere plantpathogenen (multiplexing) nog steeds beperkt. Tot nu toe ontbreekt een diagnostisch instrument dat hoge snelheid en doorvoer combineert met nauwkeurige identificatie van de micro-organismen. Daarom ontwikkelen we, conform de huidige eisen in de markt, het innovatieve Nanotect-platform. De combinatie van Nanopore MinION technologie en deep learning methodes, zal leiden tot simultane detectie en nauwkeurige identificatie en kwantificatie van pathogene bacteriën, schimmels, en oomyceten, en daarbij de beperkingen in de huidige technologieën counteren.

Datum:13 sep 2022 →  Heden
Trefwoorden:Nanopore sequencing, Sequencing data analysis pipeline, Bacterial detection, Simultaneous detection of bacterial and fungal pathogens
Disciplines:Metagenomica
Project type:PhD project