< Terug naar vorige pagina

Project

Integratie van biokatalyse en heterogene katalyse voor de productie van vliegtuigbrandstoffen uit hernieuwbare bronnen (COBICAT)

De omzetting van hernieuwbare grondstoffen (bijv. biomassa, CO2, enz.) naar moleculen met een middelgrote tot grote productie via katalytische processen (bijv. homogene katalyse, heterogene katalyse, biokatalyse, enz.) vormt een van de pijlers van de biogebaseerde transitie. De meeste katalytische technologieën hebben echter intrinsieke beperkingen voor deze omzettingen. Het koppelen van biologische en heterogene katalytische processen in tandemreacties wordt gezien als een krachtige methode om deze individuele obstakels te omzeilen en om nieuwe, meer kostenefficiënte en duurzame katalytische routes naar biogebaseerde producten te verwezenlijken. COBICAT is een interdisciplinair project dat deze integratie tussen biokatalyse en heterogene katalyse ontwikkelt om vliegtuigbrandstoffen te produceren uit hernieuwbare grondstoffen, en geldt als een proof-of-concept om het potentieel van een dergelijke katalytische tandemkoppeling aan te tonen.

Datum:1 okt 2022 →  Heden
Trefwoorden:heterogene katalyse, biokatalyse, biobased producten, duurzaam vliegtuigbrandstoffen
Disciplines:Bioverwerking, bioproductie en bioproducten, Heterogene katalyse, Biokatalyse, Katalyse en reactiesystemen niet elders geclassificeerd