< Terug naar vorige pagina

Project

Van het labo naar het veld: vertalen van fundamentele onderzoeksresultaten rond bio-energie vanuit een modelplant naar de gewassen populier en maïs vereist opschaling van de apparatuur voor analyse van de biomassa.

De bio-energiegroep beoogt de omzetting van plantenbiomassa naar bio-energie en bio-chemicaliën te verbeteren door het modificeren van de plantencelwand. Populier en maïs worden gebruikt voor translationeel onderzoek en veldproeven. Voor analyses is het noodzakelijk deze biomassa te vermalen tot poeder. De aanvraag betreft een toestel voor het drogen van de biomassa en twee toestellen om biomassa te vermalen.

Datum:1 jun 2015 →  31 mei 2017
Trefwoorden:populier, bio-energie, lignine, translationeel onderzoek, celwand, veldproeven, biochemicaliën, maïs
Disciplines:Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen, Plantenbiologie, Biologische systeemtechnologie, Engineering van biomaterialen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Productie van landbouwgewassen, Biomateriaal engineering, Industriële biotechnologie, Algemene biologie, Andere materiaaltechnologie, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Tuinbouwproductie