< Terug naar vorige pagina

Project

De wijziging van traditionele naar nieuwe rooktechnieken in Ghana: chemische en microbiologische voedselveiligheidsimplicaties ten aanzien van aanbevelingen voor het behalen van voedselzekerheidssobjectieven

Ghana haalt 60% van dierlijke eiwitten uit gerookte vis. Traditionele rooktechnieken geven aanleiding tot aanwezigheid van chemische en microbiologische gevaren, die de voedselveiligheid in gevaar brengen. Een nieuw type rooktechniek werd recent geïntroduceerd.
Dit project zal via een risicobepaling de impact van deze technologie op de voedselveiligheid in kaart brengen en de meest geschikte procesparameters zoals houtsoort, vissoort, tijd/temperatuurscombinatie evalueren.

Datum:1 okt 2015 →  31 dec 2020
Trefwoorden:gerookte vis, blootstellingsinschatting, polyaromatische koolwaterstoffen, microbiologische veiligheid, rooktechnieken
Disciplines:Microbiologie, Laboratoriumgeneeskunde, Andere milieuwetenschappen, Systeembiologie, Voeding en dieetkunde, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie, Ecologie, Productie van landbouwdieren, Andere chemie, Milieuwetenschappen en management