< Terug naar vorige pagina

Project

Een grondige studie naar het mechanisme en toepassingsgebied van de versterking van de Glucocorticoid Receptor transcriptionele activiteit door zink.

Wij willen een behandeling voor systemische ontstekingsreactie syndroom (SIRS), hetgeen veelal fatale acute aandoening die optreedt na een ernstig trauma, bloedingen, branden en infectie (sepsis) zijn. Ondanks SIRS is een ontsteking, anti-inflammatoire glucocorticoïden (GC) geen therapeutisch voordeel bij SIRS. GC binden aan de GC-receptor GR. Ons werk in de muis SIRS modellen tonen aan dat GC's therapeutische toekomst in SIRS zou kunnen hebben als we een manier om de GR dimeer in plaats van de GR monomeer pathway stimuleren vinden. Een GR dimeerfuncties als een echte transcriptiefactor bindende GRE DNA-elementen en het induceren gentranscriptie. In SIRS, Dit dimeer route geïnactiveerd. We vonden dat zink (Zn) beschermt in een muismodel van SIRS en dat het effect van zink moet GR dimerisatie. Hier willen we het mechanisme waarmee Zn helpt GC's bij het stimuleren van de GR dimeer pad vinden. Onze gegevens suggereren een direct effect van Zn op het GR dimerisatieproces, worden verder onderzocht work package 1 (WP1) en op verschillende niveaus van de GR dimeer route (dimerisatie, DNA binding, cofactor recruitment, GRE-geninductie ). In WP2, zullen we de betrokkenheid van de primaire Znrecognizing Metal transcriptiefactor-1 (MTF-1) in deze processen te bestuderen met behulp van MTF-1-KO cellen en muizen en in WP3, zullen we de impact van Zn op de darm te onderzoeken, de primaire doelwit SIRS, door het bestuderen van genexpressie in verband met GC en microbiome. WP4 adressen therapeutische opties voor Zn met GC's te helpen bij het GC resistente SIRS en sepsis.

Datum:1 jan 2016 →  31 dec 2019
Trefwoorden:GCs, Zink, SIRS
Disciplines:Moleculaire en celbiologie, Biofysica, Medicinale en biomoleculaire chemie, Plantenbiologie, Systeembiologie