< Terug naar vorige pagina

Project

subsidieovereenkomst LSDG (laboratorium voor standaarddosimetrie)

Het Laboratorium voor Standaarddosimetrie, hiernagenoemd "LSDG", van de Universiteit Gent verzorgt de continuïteit van de kwaliteitszorg in de radiotherapie, de radiodiagnostiek en de radioprotectie in België.
De primaire calibratiestandaarden van het LSDG staan internationaal zeer hoog aangeschreven en spelen een belangrijke rol voor de uniformiteit van de kwaliteitszorg in de patiëntendosimetrie op Europees niveau.
In het kader van de doeltellingen van het FANC is de rol van dit LSDG van primordiaal belang. Door de financieringspolitiek van de universiteiten en de overheid inzak wetenschapsbeleid, waarbij enkel onderzoek en geen dienstverlening wordt gefinancierd, dreigt het LSDG in zijn huidige vorm te verdwijnen. Gezien het belang van het LSDG zal het FANC een subsidie verlenen.

Datum:1 okt 2007 →  31 mrt 2014
Trefwoorden:standaarddosimetrie
Disciplines:Andere basiswetenschappen, Andere medische en gezondheidswetenschappen, Laboratoriumgeneeskunde, Regeneratieve geneeskunde, Andere klinische wetenschappen, Palliatieve zorg en zorg rond het levenseinde, Andere gezondheidswetenschappen, Andere paramedische wetenschappen, Andere translationele wetenschappen, Verpleegkunde