< Terug naar vorige pagina

Project

SAFE-ICE - Onderzoek, Innovatie en Business Support voor een koolstofarme economie (SAFE-ICE)

SAFE-ICE (Sisco, Ace, Fusion, Ecomind – Inspirers of Carbon Efficiency) bundelt de kennis vergaard in tien INTERREG 2 Zeeën projecten. Alle tien projecten bestudeerden aspecten van de transitie naar een koolstofarme economie.

De bevindingen van deze projecten worden in vier werkgroepen besproken. Het transitieproces vereist een benadering op niveau van bedrijven/gebouwen (werkgroep Business/Building), B2B (werkgroep Business-to-Business) & bedrijventerreinen (werkgroep Business Parks) en omvat zowel de vraag- (maatregelen voor efficiënt gebruik van hulpbronnen) als aanbodzijde (producten & diensten met een lage milieu-impact). Een vierde werkgroep (Market & Policy Conditions) onderzoekt hoe het beleid via aangepaste wetgeving de markt kan stimuleren en ondersteunen.

Door op deze vier niveaus opportuniteiten, belemmeringen en hiaten te identificeren wordt de betekenis van de koolstofarme economie voor het 2 Zeeën gebied in kaart gebracht. De best practices op het vlak van onderzoek, innovatie en bedrijfsondersteuning worden samengebracht in SAFE-ICE.

Datum:1 jan 2013 →  30 apr 2015
Trefwoorden:koolstofarme economie
Disciplines:Omgevingswetenschappen en management niet elders geclassificeerd, Ecosysteemdiensten, Hernieuwbare energie en energiesystemen