< Terug naar vorige pagina

Project

Studie-opdracht mbt duikwerken

Diverse universiteiten en onderzoeksgroepen doen aan monitoring en wetenschappelijk onderzoek op zee. Voor een niet onbelangrijk deel van deze activiteiten is duikwerk op zee een noodzaak. Voor dit duikwerk vallen de voornoemde opdrachtgevers terug op vrijwilligers die het duikwerk voor hun rekening nemen.
Om deze activiteiten te realiseren komen de universiteiten en onderzoeksgroepen in contact met het VLIZ dat nagaat wanneer deze duikactiviteiten kunnen plaatsgrijpen en ze voldoende inplant in het schema van het onderzoeksvaartuig Zeeleeuw.
De Zeeleeuw behoort tot de DAB VLOOT, die het schip bemant en als reder optreedt. Het VLIZ en VLOOT hebben een samenwerkingsovereenkomst die binnenkort vernieuwd wordt naar aanleiding van het opleveren van de vervanger van de Zeeleeuw, de Simon Stevin.
De duikactiviteiten gaan zowel door bunnen als buiten de windmolen-concessiezones en kunnen de volledige EEz-zone bestruiken (zowel binnen als buiten de territoriale wateren). De Zeeleeuw stelt een kleiner werkvaartuig Zeekat ter beschikking, van waarop de duikers duiken.

Datum:22 dec 2011 →  21 feb 2012
Trefwoorden:duikwerken
Disciplines:Andere ingenieurswetenschappen en technologie