< Terug naar vorige pagina

Project

VERDO-KIP: Evaluatie van de effectiviteit, welzijnsaspecten en verbloeding van elektrische verdoving en onverdoofd slachten van braad-en soepkippen (VERDO-KIP)

Het voorgestelde project omvat drie grote fasen: 1/inventarisatie en selectie, 2/evaluatie en 3/ onderzoek en implementatie. Allereerst zullen bij de Belgische pluimveeslachthuizen door middel van een bezoek ter plaatse de volgende data worden verzameld: slachtaantallen per dag en -ritme, pluimveetypes en wijze van verdoving (inclusief de technische parameters of wijze van slachting volgens religieuze rite). Data worden vervolgens verwerkt en slachthuizen geselecteerd voor de deelname in de tweede fase op basis van een maximale diversiteit in slachthandelingen.

Datum:1 jan 2014 →  30 jun 2018
Trefwoorden:waterbadverdoving, slachten, soepkip, braadkip
Disciplines:Veterinaire volksgezondheid en voedselveiligheid, Welzijn van landbouwdieren