< Terug naar vorige pagina

Project

Gecombineerde blootstelling aan (sub)klinische concentraties van bacteriƫle toxinen als gevolg van voedselinfecties

Cereulide, beauvericine and enniatines zijn geselecteerd op de basis van hun opkomende karakter, volksgezondheid relevantie, extreme stabiliteit, alomtegenwoordigheid van respectieve micro-organismen, mogelijke accumulatie in het lichaam en gelijkenis in de chemische structuur (cyclodepsipetides). Kwantificering en karakterisering van toxische effecten zal informatie verstrekken die noodzakelijk is voor een goede preventie en interventie in de bescherming van de volksgezondheid. Daarvoor zullen de nieuwe biosensoren gebruikt worden die gebaseerd zijn op de verschillende celculturen.

Datum:1 okt 2010 →  30 sep 2016
Trefwoorden:beauvericine, cereulide, enniatines, biosensoren, toxiciteit
Disciplines:Biochemie en metabolisme, Medische biochemie en metabolisme, Laboratoriumgeneeskunde, Voeding en dieetkunde, Microbiologie, Productie van landbouwdieren, Systeembiologie, Andere chemie, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie