< Terug naar vorige pagina

Project

Kwantificatie en moleculaire differentiatie van Campylobacter in de productieketen van braadkippen om interventies te definiëren met als doel een daling in het aantal humane campylobacteriosen te bekomen

Ontwikkeling van een kwantitatieve RT-PCR voor de telling van Campylobacter op pluimveevlees. Kwantificatie van de Campylobacter contaminatie tijdens het slachten en versnijden van braadkipkarkassen afkomstig van positieve en negatieve tomen en onderzoek naar risicofactoren die het contaminatieniveau beïnvloeden. Formuleren van interventiemaatregelen ter beheersing van deze contaminatie en schatting van de te verwachten reductie in de Campylobacter blootstelling voor de consument.

Datum:1 jan 2012 →  31 mrt 2016
Trefwoorden:kwantificatie, slachten, braadkipvlees, Campylobacter, versnijden, risicofactoren
Disciplines:Productie van landbouwdieren, Laboratoriumgeneeskunde, Microbiologie, Voeding en dieetkunde, Andere chemie, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie, Systeembiologie