< Terug naar vorige pagina

Project

Gevorderde Fysico-chemische behandeling van Biologisch gestabiliseerd Afvalwater afkomstig van Afvalverwerkende en Recyclerende bedrijven.

De eerste doelstelling is het onderzoeken en verbeteren van de toepasbaarheid, op laboschaal, van mogelijke bijkomende of alternatieve technieken zoals coagulatie, flocculatie of ozonisatie. De tweede doelstelling is het inpassen op laboschaal van de geteste technieken in een integrale zuivering. Een derde projectdoelstelling is het op pilootschaal (250 1/u) uitwerken en optimaliseren van de uit de labotesten gebleken integrale zuiveringsconfiguratie(s) en dit bij 3 bedrijven. een vierde doelstelling is de integratie van de op labo- en pilootschaal ontwikkelde kennis en testresultaten in een duidelijke richtlijn naar de sector. De belangrijkste KPI's betreffen het aantal bedrijven die bereikt worden met dit Project (35), en het aantal bedrijven die tot de technologie-implementatie overgaan(5).

Datum:1 nov 2014 →  31 okt 2016
Trefwoorden:afvalwater
Disciplines:Scheidings- en membraantechnologie, Algemene chemische en biochemische ingenieurswetenschappen, Process engineering, Transportfenomenen, Katalytische reactietechnieken, Chemisch productontwerp en formulering, Andere (bio)chemische ingenieurswetenschappen