< Terug naar vorige pagina

Project

Studie omtrent Fusarium en gerelateerde mycotoxinen in voedsel: detectie en controle

zowel in Chinese als Belgische onderzoeksinstellingen worden volgende onderzoeksonderwerpen behandeld: 1. Ontwikkeling van sneltesten voor mycotoxinen (antilichaam-gebaseerde tests molecularly imprinted polymers) 2. Onderzoek naar het voorkomen van Fusarium toxinen in groenten en kruiden, aanwezig op de Chinese markt 3. Studie naar de Fusarium spp. Diversiteit in maïs en banaan in China (met onderzoek naar de fumonisine biosynthese gene cluster)

Datum:1 mei 2008 →  31 mrt 2011
Trefwoorden:voedselveiligheid, China, fusarium, mycotoxinen
Disciplines:Microbiologie, Analytische chemie, Laboratoriumgeneeskunde, Systeembiologie, Voeding en dieetkunde, Productie van landbouwdieren, Andere chemie, Farmaceutische analyse en kwaliteitszorg, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie