< Terug naar vorige pagina

Project

Impact van vlees en verwerkte vleesproducten op de vorming en (geno)toxische activiteit van N-nitroso componenten in het menselijk gastro-intestinaal kanaal

Bewijs is voorhanden dat rood en verwerkte vleesproducten bijdragen tot het risico op colonkanker. Een plausibele verklaring hiervoor is de vorming van N-nitroso componenten in het menselijk spijsverteringsstelsel. Tijdens dit onderzoek, zal een combinatie van chemisch-analytische technieken en toxicologische testen gebruikt worden op vleesdigesten. Dit zal leiden tot de karakterisatie van de belangrijkste NOC’s en toelaten deze te onderscheiden naar biologische acitiviteit.

Datum:1 okt 2010 →  6 jan 2014
Trefwoorden:cellijnen, NOC, vlees, hoge resolutie massaspectrometire, kanker
Disciplines:Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie, Andere chemie, Voeding en dieetkunde, Oncologie, Morfologische wetenschappen, Productie van landbouwdieren, Farmaceutische analyse en kwaliteitszorg, Analytische chemie, Veterinaire volksgezondheid en voedselveiligheid