< Terug naar vorige pagina

Project

De rol van vertaling bij de vorming van het historisch bewustzijn van Saoedische studenten: inhoudsanalyse van de vertaalde inhoud van cursussen geschiedenisafdelingen aan zowel de Umm Al-Qura- als de King Abdelaziz-universiteit.

De rol van vertaling bij de vorming van het historisch bewustzijn van Saoedische studenten: inhoudsanalyse van de vertaalde inhoud van cursussen geschiedenisafdelingen in zowel Om Alqura- als King Abdelaziz-universiteiten.

 Abstract
 Vertaling is de beschavingsbrug voor de menselijke beschaving, of het nu in de oude, middeleeuwse of hedendaagse wereld is.  Het heeft een belangrijke rol gespeeld bij de overdracht van cultureel erfgoed en menselijke cultuur van het ene land naar het andere.
 Door middel van deze studie probeert de onderzoeker de rol van vertaling te onderzoeken bij het beïnvloeden van het historisch bewustzijn van de studenten in geschiedenisafdelingen van twee van de belangrijkste Saoedische universiteiten.
 Dus, de studie Vergelijk twee belangrijke trends in het bestuderen van geschiedenis aan universiteiten in Saoedi-Arabië in relatie tot het afhankelijk zijn van de vertaalde inhoud en de rol van vertaalde inhoud in het onderwijzen van geschiedenis voor studenten van de twee soorten universiteiten
 De eerste (Umm Al-Qura University) is een van de traditionele universiteiten die voornamelijk afhankelijk was van de islamitische cultuur en erfgoed, terwijl de andere universiteit (King Abdulaziz University) een modernistische universiteit is.
 Door de inhoud van curricula in de geschiedenisafdelingen van beide universiteiten te analyseren en te vergelijken, zou het onderzoek de rol kunnen blootleggen die vertaling speelt bij het beïnvloeden van het bewustzijn van geschiedenisstudenten in Saoedi-Arabië, die een van de belangrijkste actoren zijn bij het verspreiden van historisch bewustzijn naar andere  individuen en beantwoord de hoofdvraag van het onderzoek;
 Wat is de rol van vertaling bij de vorming van historisch bewustzijn van Saoedische geschiedenisstudenten?

Datum:13 apr 2022 →  Heden
Trefwoorden:awareness
Disciplines:Studie van Islam en Koranstudies
Project type:PhD project