< Terug naar vorige pagina

Project

eCooking voor duurzame ontwikkeling: experimenteel bewijs uit Oost-Congo

Ongeveer 2,6 miljard mensen blijven afhankelijk van biomassa om te koken. Dit heeft ernstige gevolgen voor het milieu en de gezondheid. Elektrisch koken is een groener en gezonder alternatief. Het is ook haalbaar en goedkoper geworden, gezien de recente verbeteringen in betrouwbare toegang tot elektriciteit en elektrische kooktoestellen. We bestuderen het gebruik en de impact van elektrische snelkookpannen (EPC's) in de stad Goma, de Democratische Republiek Congo, waar de afhankelijkheid van mensen van houtskool enorme individuele en sociale kosten met zich meebrengt. Om het eerste experimentele bewijs te creëren over het gebruik van EPC en de impact op het levensonderhoud, werken we samen met een particuliere leverancier van groene elektriciteit en distribueren we willekeurig 1.000 EPC's. We nemen verschillende behandelarmen op om meer te weten te komen over factoren die van invloed zijn op adoptie, waaronder financiële en informatieve beperkingen en sociaal leren.
Datum:1 apr 2022 →  31 mrt 2023
Trefwoorden:TOEGEPASTE ONTWIKKELINGSECONOMIE, ECONOMIE EN MILIEU
Disciplines:Landbouw- en natural resource economie, milieu- en ecologische economie, Economische ontwikkeling, innovatie, technologische verandering en groei niet elders geclassificeerd