< Terug naar vorige pagina

Project

Inactivatie van voedselpathogenen door radiofrequentiebehandelingen: Inactivatiemechanismen

In dit PhD-project zullen de inactivatiemechanismen van innovatieve technologieën voor de behandeling van voedselpathogenen onderzocht worden, meer specifiek voor Radio Frequentie (RF). Om alle optredende verschijnselen systematisch te onderzoeken zullen experimenten uitgevoerd worden in artificiële voedselmodelsystemen. Bovendien zal een RF-setup op laboschaal gebruikt worden. Hierdoor zal het mogelijk zijn om alle experimentele variabelen nauwkeurig te controleren en alle belangrijke effecten te isoleren. Het project zal zich richten op drie objectieven: (i) het directe effect van RF op bacteriële cellen uitklaren in een eenvoudige vloeibare voedselmatrix, (ii) het effect van de aspecten gerelateerd aan de voedselmicrostructuur identificeren in meer complex gestructureerde systemen, en (iii) het gedrag van cellen die resistent zijn voor RF-behandelingen uitklaren. Voor alle drie de objectieven zal het effect van RF op de cellen beoordeeld worden op basis van het optreden van membraan- en DNA-schade, alsook op basis van morfologische veranderingen aan de cellen. Experimenten zullen zowel op macro- als microschaal uitgevoerd worden.

Datum:24 feb 2022 →  Heden
Trefwoorden:Food Safety, Radio Frequency, Inactivation mechanisms
Disciplines:Voedselmicrobiologie
Project type:PhD project