< Terug naar vorige pagina

Project

URGENT Het belang van de future disciplinary self voor de inclusie van ondervertegenwoordigde ingenieursstudenten (URGENT)

Er is een groot tekort aan ingenieurs met economische verliezen tot gevolg. Het wegwerken van dit tekort is een strijd die op verschillende vlakken moet gevoerd worden, waaronder het aantrekken en behouden van ingenieursstudenten die momenteel nog ondervertegenwoordigd zijn. Meer diversiteit in engineering leidt niet alleen tot een welvarender samenleving, het maakt de industrie ook innovatiever.Onderzoek heeft aangetoond dat identiteitsontwikkeling en motivatie een grote impact hebben op doorzettingsvermogen en studiesucces. Identiteitsontwikkeling is een hot topic in het ingenieursonderwijs. Dit interdisciplinaire project draagt bij aan dit debat door te onderzoeken hoe de bestaande PREFER-testen rond professionele ingenieursrollen enerzijds en inzichten uit de sociale psychologie rond inclusie en 'motiverende drijfveren’ anderzijds gecombineerd kunnen worden en kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het future disciplinary self. In dit project zal ingezet worden op de rekrutering en retentie van vrouwelijke ingenieursstudenten en ingenieursstudenten met een migratieachtergrond.De varlorisatiewaarde van deze onderzoeksoutput bestaat uit drie luiken: (1) een Horizon Europe project dat tot doel heeft om meer STEM-afgestudeerden in Europa te bewerkstelligen, (2) de opmaak van een fee-for-service business plan met als doel de geoptimaliseerde PREFER-testen te commercialiseren voor HR-managers in de industrie en student career centers van universiteiten, en (3) de formulering van gericht beleidsadvies met als doel een welvarender samenleving en een slimmere industrie te ondersteunen.
Datum:1 mrt 2022 →  Heden
Trefwoorden:student recruitment, student retention, inclusion, professional awareness, engineering
Disciplines:Hoger onderwijs, Curriculum en pedagogiek van wetenschappen, technologie en ingenieurswetenschappen, Andere ingenieurswetenschappen en technologie niet elders geclassificeerd, Toegepaste psychologie niet elders geclassificeerd