< Terug naar vorige pagina

Project

Transdisciplinaire coproductie van duurzaamheidseducatie

Het doel van dit project is om inzicht te krijgen in hoe onderwijsonderzoekers, inhoudelijke duurzaamheidsexperts en lesgevers kunnen samenwerken aan het coproduceren van kwaliteitsvolle duurzaamheidseducatie. Door middel van actieonderzoek bestuderen we hoe een dergelijke transdisciplinaire coproductie kan worden ontworpen en gefaciliteerd alsook wat de randvoorwaarden zijn opdat dit bijdraagt aan betere duurzaamheidseducatie. Zowel de coproductie-settings als de educatieve activiteiten die daaruit voortvloeien, zijn onderwerp van studie. Als zodanig omvat onze empirische focus zowel de voorbereiding en het ontwerp van duurzaamheidseducatiepraktijken als de daadwerkelijke uitvoering ervan. Theoretisch en methodologisch is het project gebaseerd op pragmatische, transactionele didactische theorie en analytische methoden.

Het actieonderzoek is ingebed in het internationale onderzoeksnetwerk TePlab - Laboratory for Teaching Practice en gebeurt i.s.m. prof. Leif Östman.

Datum:1 feb 2022 →  Heden
Trefwoorden:pragmatisme, leren, lesgeven, samenwerking, coproductie, transdisciplinair, duurzaamheidseducatie
Disciplines:Onderwijs, cultuur en maatschappij niet elders geclassificeerd, Onderwijskunde op mesoniveau, Duurzame ontwikkeling, Onderwijskunde op microniveau, Onderwijskunde op macroniveau, Algemene pedagogische en onderwijswetenschappen niet elders geclassificeerd