< Terug naar vorige pagina

Project

Impact van celdisruptie technieken op de extractie efficiëntie, lipidensamenstelling en oxidatieve stabiliteit van drafolie

In recente decennia werden verschillende innovatieve manieren voorgesteld om de extractie efficiëntie van lipiden te verhogen. Vaak omvatten deze voorbehandelingsstappen om de celwand te disrupteren gecombineerd met conventionele extractie. Een mechanistische verklaring van de effecten van de extractie en celdisruptie op de biomassa matrix ontbreken vaak. In dit doctoraat zal het effect van verschillende celdisruptie technieken op de extractieopbrengst en de eigenschappen van de lipiden van drafolie worden onderzocht. De biomassa wordt gedisrupteerd met ultrasonicatie, met een magnetron of met behulp van enzymen. Na de individuele optimalisatie worden de verschillende disruptietechnieken gecombineerd om de optimale volgorde van deze technieken te bepalen. Het effect van de celdisruptie en extractie op de stabiliteit en samenstelling van de lipiden zal onderzocht worden door de bepaling van het vetzuurprofiel, het vrijevetzuur gehalte, een gedetailleerde samenstelling van de lipiden, de hoeveelheid endogene antioxidanten, primaire oxidatieproducten en de vluchtige secundaire oxidatie producten. Van de meest interessante oliën zal de lipidenstabiliteit gedurende de tijd gemonitord worden.

Datum:8 dec 2021 →  Heden
Trefwoorden:Pumpkin seed, Lipid extraction, Ultrasonication, Microwave assisted extraction, Enzyme assisted extraction
Disciplines:Voedseltechnologie
Project type:PhD project