< Terug naar vorige pagina

Project

IOF PoC : Slimme en efficiënte drivers voor LED verlichtingssystemen en DC netwerken in verschillende toepassingsdomeinen. (IOFPOC47)

Momenteel wordt LED-verlichtingstechnologie in diverse toepassingen gestimuleerd vanwege haar de hoge efficiëntie en eenvoudig aanstuurbaar is. LED-verlichting is intrinsiek gebaseerd op gelijkstroom (DC). Op dit moment zijn veel gebouwen uitgerust met fotovoltaïsche panelen en energieopslagsystemen, die ook op gelijkstroom zijn gebaseerd. Het REDIRECT project heeft als doel een energie-efficiënte, gemakkelijk controleerbare en groene LED verlichtingsoplossing te bieden voor verschillende commerciële ruimtes, door het directe gebruik van groene energie afkomstig van lokale energiebronnen. Om dit mogelijk te maken, zal het project een DC microgrid topologie ontwikkelen die geen DC/AC en AC/DC conversie vereist, evenals geavanceerde efficiënte energiebesparende LED circuits, gebaseerd op de opkomende GaN halfgeleidertechnologie. Dit zal het mogelijk maken een omzettingsefficiëntie van meer dan 97% te bereiken, zonder afbreuk te doen aan de lichtopbrengst.
Datum:15 jul 2021 →  14 jul 2023
Trefwoorden:Smart DC grid management, LED lighting, LED driving circuits, GaN semiconductor technologies-based converters, Lighting with green energy, Energy efficient buildings, Efficient integration of PVs and DC grids
Disciplines:Fotonica, licht en verlichting
Project type:Samenwerkingsproject