< Terug naar vorige pagina

Project

Evaluatie van voedselkwaliteit in de hele groenteverwerkingsketen (VeggieChain). (VeggieChain)

Om plantaardige voedingsmiddelen van hoge kwaliteit te produceren, is er behoefte aan een kwantitatieve geïntegreerde aanpak die de impact van de hele verwerkingsketen onderzoekt en die gericht is op het begrijpen en kwantificeren van het effect van verschillende procesketenvariabelen op belangrijke voedselcomponenten. Een dergelijke kwantitatieve benadering is noodzakelijk om (i) het geïntegreerde effect van verschillende processen in de productieketen van groenten te kunnen voorspellen en (ii) de gevolgen van verschillende procesgeschiedenissen op kwaliteitskenmerken te kunnen voorspellen.

In het veggiechain project zullen voor Vlaanderen relevante groentesystemen worden bestudeerd op het niveau van de impact van de verschillende stappen van de verwerkingsketen op de voedselkwaliteit gaande van structuur, over smaak tot nutritionele eigenschappen.

Datum:1 sep 2020 →  Heden
Trefwoorden:food quality
Disciplines:Agrovoeding mechatronica, Duurzame landbouw