< Terug naar vorige pagina

Project

Eten in reisverslagen van Chinees-Franse ontmoetingen in de 16e tot 18e eeuw

Mijn proefschrift probeert te bestuderen hoe Franse en Chinese beelden van elkaar door de lens van voedsel de Chinees-Franse ontmoetingen van het einde van de 16e tot het midden van de 18e eeuw informeerden. Het ontleedt representaties van voedsel geschreven door Franse en Chinese tussenpersonen om de relaties tussen kennisproductie, identiteit en imperiale machtspolitiek te bestuderen die ten grondslag lagen aan de Chinees-Franse ontmoetingen vóór de Europese machtsdominantie tegen het midden van de late 18e eeuw. Mijn proefschrift zal onderzoeken hoe voedsel diende als een cruciaal medium van de vroege Chinees-Franse ontmoetingen door de in elkaar grijpende mechanica te analyseren die informeerde hoe verschillende aspecten van de ontmoetingen, zoals wetenschap, taalkunde, cultuur, samenleving en politiek, samenwerkten om beelden te construeren van de Ander door voedsel. Dergelijke met elkaar verweven interacties vormden de vroege Chinees-Franse ontmoetingen.

Datum:27 sep 2021 →  Heden
Trefwoorden:missionary, food history, Sino-European contact
Disciplines:Studies van regio's niet elders geclassificeerd
Project type:PhD project