< Terug naar vorige pagina

Project

SWVG MJP1 EF07 Gegevensverwerking in het kader van het samenwerkingsverband Geïntegreerd Breed Onthaal (GBO) (SWVG MJP1 EF07)

Dit onderzoek biedt ondersteuning bij de zoektocht naar een juridisch conform regelgevend kader om gegevensverwerking binnen een Geïntegreerd Breed Onthaal (GBO) context te organiseren op een wijze die aansluit bij de doelstellingen van het GBO.

Daartoe heeft het als doel om de knelpunten inzake gegevensverwerking in de context van het GBO juridisch te analyseren en om op basis van deze analyse samen met een werkgroep op zoek te gaan naar een concrete regelgevende oplossingen. Deze oplossingen moeten aansluiten bij de door de decreetgever ontwikkelde doelstellingen van het GBO en moeten in overeenstemming zijn met de regelgeving inzake de verwerking van persoonsgegevens, het beroepsgeheim en andere relevante juridische contextfactoren die de contouren van de beleidsruimte (en de parameters daarbinnen) bepalen. In het bijzonder het recht op privéleven zal in deze een belangrijke rol spelen.

Datum:1 jul 2021 →  31 dec 2022
Trefwoorden:Integrated wide Reception
Disciplines:Sociaal recht